November findings

Jag hann besöka två lokala antikhandlare och två loppisar i helgen. Att gå runt och titta på gamla ting är nästan meditativt för mig. Framförallt ger det en känsla av trygghet utifrån att det är någonting som alltid funnits i mitt liv, bland äldre föremål och kläder känner jag mig alltid hemma var jag än är. Både rent fysiskt, men också mentalt och i livet.
Har tänkt tidigare att jag kanske skulle visa mer av sådant som får följa med mig hem, att det kanske kan vara inspirerande?
Denna helg fastnade blicken på en turkos mugg som inte riktigt liknade någon jag tidigare sett. Om det är något vi egentligen inte alls behöver så är det just muggar, så jag höll i den länge och väl innan jag beslutade mig, trotts att den bara kostade en femma.
Terracotta krukor med fin patina får alltid följa med, har märkt att dessa är lite lättare att finna såhär års när folk inte odlar och planterar om lika mycket. De jag för tillfället inte använder staplar jag uppe på hörnskåpet i vårt matrum, tycker dessa är minst lika fina även utan växt i.
På samma ställe hittade jag en glasflaska med fantastisk form, tänker att den blir perfekt till både sticklingar och ljus.

Om jag har tid tittar jag alltid efter böcker när jag går på loppis. Det blir oftast när jag är ensam eller som denna helg bara har min dotter med mig. Dels vill jag helst läsa inbundna böcker och dels tycker jag ofta att äldre böcker är så vackert formgivna.
Och om det är någonting jag gärna äger så är det böcker. Jag vill kunna vika hörn, stycka under och ibland till och med riva ut och sätta upp på väggen.
Jag tittar mest efter konst och poesi.
I lördags fann jag en konstbok och ett fint exemplar av Morgon i Jenin, den sistnämnda har Kristin tipsat om ett flertal gånger vilket nog var anledningen till att jag stoppade ner den i min korg.
Jag behöver avsätta mer tid för att läsa skönlitteratur nu, på sista tiden har det mesta som jag läst varit relaterat till mitt arbete. Om du har något tips på författare med ett språk som fångar så får du gärna tipsa mig!

Jag fann även en glaskula med en ljusslinga inuti. Tyckte först det såg ut som något spännande hemmafix men såg sedan att den ursprungligen verkar komma från Markslöjd.
Till Indie hittade jag två mössor, är väldigt glad för mössor men har svårt att hitta sådana jag själv tycker att jag passar i, så jag tar ut det lite på mina barn istället och köper till dem.
Den gamla bomullsskjortan fann jag i en antikaffär. Den är så mjuk så det liknar ingenting annat.
Kanske kommer jag att sova i den, kanske bära den till jobbet (kanske både och).
Med åren så har kläder kommit att handla desto mer om vad som sker i mötet med huden.
Men som alltid, när det kommer till både föremål och kläder, de får helst inte sakna spår..de måste vara mer som jag.
Annars vet jag inte vad jag ska med dem till.

 


06 Comments

 • Nanna van Berlekom
  Nanna van Berlekom 19 november, 2017 at 22:17

  Älskar den här typen av inlägg <3

  har du läst Vad jag älskade av Siri Hustvedt? En gammal favorit <3

  • Tuva Minna Linn
   Tuva Minna Linn 20 november, 2017 at 08:55

   Den ska jag kolla upp 🙂
   Tack <3

 • Lina Östling
  Lina Östling 20 november, 2017 at 09:18

  Lycka att hitta så fina saker! Har du läst Gabriel Garcia Marquez? Jag ska ta tag i Hundra år av ensamhet, som jag tänkt läsa så många gånger men aldrig kommit till skott. Jag älskade hans novell Krönika om ett förebådat dödsfall, texten är både vacker och folklig, liksom tillgänglig för alla, tycker du skriver lite så, vackert och drömskt men inte för komplicerat. Ha en fin måndag! Kram

  • Tuva Minna Linn
   Tuva Minna Linn 20 november, 2017 at 20:48

   Tack! Vad fint sagt:)
   Ska se om jag kan komma över novellen då! Tycker mycket om sådana:)

 • Astrid
  Astrid 27 november, 2017 at 19:42

  Fint att du flyttat hit och det är som alltid en fröjd att läsa dina ord. Dina bilder är unika och magiska! Det finns alltid en närvaro i allt du gör! Tack ;).
  Vill tipsa om Carlos Ruiz Zafón. Hans böcker vindens skugga, himlens fånge och ängelns lek är så vackra! Och tycker också att hundra år av ensamhet är en fantastisk bok. Även kärlek i kolerans tid. Berätta gärna vad du tycker om dessa böcker om du väljer att läsa dem. Önskar dig en fin kväll!

  • Tuva Minna Linn
   Tuva Minna Linn 5 december, 2017 at 20:08

   Tack för de fina orden och boktips, blev verkligen jätte glad:)
   Ska absolut kolla upp dessa!
   Önskar dig en fin adventstid nu.

Comments are closed here.

Translate »