Home » Sidén och jazz

Sidén och jazz

_POD2211 _POD2215 _POD2221_POD2273 _POD2285 _POD2289

Jag vågar säga att det är den bästa helgen på länge.
Den följer efter en vecka då vi påbörjade inskolning på en förskola som vi sedan avbröt. Jag grät i blöjförrådet, på toaletten, med ansiktet vänt bort och ner i fiskgratängslunchen.
Jag beslöt att inte under några omständigheter lämna henne där, då jag satt lutad mot en vägg och ammade i ett rum med alldeles för mycket drag.
Redan nästa dag besökte vi en annan förskola, och där ute på gården grät jag igen, av lättnad, av tacksamhet inför det faktum att jag alltid vet så säkert…när det kommer till beslut som rör henne.
Det kändes som i en dröm strax innan man vaknar.
Och jag frågar mig givetvis, hur skillnaden kan vara så radikal, från en förskola till en annan?

Jag vågar säga att det är den bästa helgen på länge.
Vi bär sidén och lyssnar på jazz.

PS, Tack för alla de fina orden under föregående inlägg. Tack <3

Jag heter Tuva Minna Linn, på Northern Sisters skriver jag främst texter som bygger på betraktelser utifrån inre upplevelser, men också hur jag tolkar verkligheten. Resultatet blir ofta själfullt, rått och emellanåt kanske en aning gåtfullt. Du som önskar är välkommen att kontakta mig på tuvaminnalinn@northernsisters.se.

7 Comments

 • Gabriella

  2 februari, 2015 at 11:00

  Åh vet precis hur det känns! Ja började precis idag att skola in min minsta~ där min stora redan går…där det känns tryggt i hjärtat just för att det är som hemma.Där fröken bakar bröd i rummet om mornarna~ där det tänds eld i spisen o ljus på bordet.Där sången har en stor roll i mötet mellan barnet o fröken o där det inte kallas förskola utan lekskola <3 det viktiga är tryggheten <3 så vackra bilder du delar med dig utav o en fin soffa ser jag o vackra kimonos :*

 • Linda

  2 februari, 2015 at 20:16

  Åh jag blir så ledsen av att ert första möte med förskolan var så hemsk. Både som förälder och som förskollärare. Så bra att ni tog möjligheten och bytte och att det nu känns bättre i magen för er.

  • Tuva Minna Linn

   3 februari, 2015 at 13:51

   Ja, det förvånar mig verkligen att skillnaderna i verksamheterna kan vara så stor. Men så är det väl inom de flesta områden så förskolan är väl kanske inget undantag. Nu är vi iaf jätte glada för den vi valt och jag känner stort förtroende för pedagogerna där.