The home of Julia Chaplin

julia_chaplin_home_tour_14

 

 

“From the architecture to the low-slung furnishings, the entire home is modeled after one major pop-culture moment: the Rolling Stones’ recording of Exile on Main Street. “I was looking at images of this old French château with grand structural bones,” Julia says. “When the Stones arrived, they pushed everything to the side to live on the floor—they converted the formality to fit their lifestyle.”

 

julia_chaplin_home_tour_21

julia_chaplin_home_tour_15

julia_chaplin_home_tour_30julia_chaplin_home_tour_31

julia_chaplin_home_tour_07julia_chaplin_home_tour_08julia_chaplin_home_tour_13julia_chaplin_home_tour_02julia_chaplin_home_tour_03julia_chaplin_home_tour_11julia_chaplin_home_tour_06

Jag uppskattar ändå just den här typen av minimalism. Kala ytor, statement möbler och vackra textilier.
Jag skulle kunna tänka mig att ha det mer så (dock med mer konst, och lite mer över lag), om jag bodde i en annan typ av hus, och framförallt i ett varmare klimat med fler ljustimmar och mer växtlighet.
Det har kommit med åren och framförallt föräldraskapet, mestadels är det enkelheten som lockar, att kunna hålla undan och inte behöva ajabaja sig igenom vardagen.
Men jag som person älskar fortfarande alldeles för mycket saker och är dessutom för sentimental för att göra mig av med dem.
Men jag ser hur även jag långsamt förändras.
Som sig bör.

Via – One Kings Lane 


02 Comments

  • strenghielm
    strenghielm 2 juli, 2015 at 09:22

    Wow! Tack för detta, så inspirerande! /Mari

  • Gabriella
    Gabriella 2 juli, 2015 at 12:30

    Verkligen vackert enkelt! Jag är lite tvärtom… Tycker som ni har i ert hem är alldeles underbart, just med mycket saker.Men som jag är så är enkelhet något som speglar mitt liv, kan lätt känna mig låst vid för mycket saker när det kommer till mitt hem, trots att jag ibland försöker ta in mer, så återgår jag alltid till det minimala <3

Comments are closed here.

Translate »