Home » En tillbakablick på det som varit

En tillbakablick på det som varit

2018 började som de flesta år, med resor bort från kylan och mörkret. Jag åkte på roadtrips och en festival med vänner i Sydafrika. I Kapstaden fotograferade jag kampanjbilder och njöt av sommarvärmen. I februari åkte jag vidare till en bergsby i norra Filippinerna för att fotografera tatuerings legenden Whang Od. Det var ett äventyr jag inte glömmer i första hand. Mitt sista stopp blev Bali där fokus var hälsa och yoga. När jag väl återvände till Sverige för en intensiv arbetssäsong hade jag ett hjärta till som slog i min kropp. Jag minns hur körsbärsträden hade börjat slå ut samma dag som jag fick reda på att han fanns. Det kändes symboliskt på något sätt. Sommaren kom och jag fyllde den med mer arbete än någonsin. Nu hade jag en person till att tänka på inför framtiden. Jag fotograferade bröllop, mode, barnfamiljer och reklam. Jag som alltid varit social med mycket på gång blev mer introvert och lugn. Det blev en ledig helg som jag spenderade i Berlin hos min vän Gerri. Med förtjusning såg jag min mage växa för varje vecka och jag bestämde mig för att åka till Island under september på en sista längre resa och dokumentera min graviditet. Senare delen av hösten spenderade jag mest framför datorn med bildleveranser och så blev det en dag vinter. Årets sista månad har handlat om att hinna med alla sista leveranser och förbereda mig för förlossningen och tiden efter. Nu sitter jag här och ammar min pojke samtidigt som jag skriver detta. Så mycket hände under detta året att det är svårt att förstå. Vilken skillnad 12 månader kan göra. En förändring jag velat bjuda in till under en längre tid är här. Jag vet att jag har en tuff men också underbar tid framför mig. Den största utmaningen under 2019 blir att låta en annan människa bestämma min rytm men jag är samtidigt redo för det. Jag ser fram emot ännu ett år av personlig utveckling och ett annat typ av äventyr.

Här nedan ser ni tre till fem bilder jag valt ut från varje månad som gått.

 

Omslagsfotografering för tidningen Mama med Julia Bergman & härliga Milan

Ännu en vinter begav jag mig till Sydafrika

Kampanjbilder för Lite Kalabalik i Kapstaden

Loveshoot med magiskt par och magisk natur

Eget projekt med konstnären Mishal (alla skallar kommer från ett reservat)

Självporträtt på toppen av Table mountain.

Vackra Filippinerna och coola Whang-od

På Bali tog Maria och hennes familj hand om mig. Maria är från samma by som jag i Skåne men bor sedan fler år i Ubud. Vi gjorde flera kreativa plåtning tillsammans som denna vid ett fantastiskt vattenfall.

Yoga retreat med underbara Wivi-Anne Nyberg och hennes dotter Alexandra på Dragonfly village i Ubud.

Canggu

Kampanj plåtning för Nishiibo

Tillbaka i de svenska skogarna

Sagolika Siri och blommande träd i Malmö

Första gången jag fick se Mini

Älskade maj

Söta Victor och vackra Dana för tidningen Family Living

Egen plåtning med modellen Varg i Malmö

Kampanj plåtning för MECA med reklambyrån Garbergs

Födelsedagsfirande för mig och syrrans Charlie i Pildammsparken i Malmö.

Editorial för Cole Magazine. Stylist Karolina Vertus Modell Zainab Ismail Jones

En helg i Berlin hos min fina vän Gerri

Poems of a garden, mitt blomster projekt utan slutdatum

Alla dessa bröllop jag plåtat i år, så mycket kärlek!

Magen växer

En lat augustidag, i alla fall för katten

Mer bröllop

Island

I år plåtade jag flera pressbilder på artister, bland annat Mambe & Danochilango.

Mer kärlek

Jag trodde jag skulle käka pizza med syrran men blev överraskad med en babyshower. Jag är tacksam över att ha så många underbara människor i mitt liv.

En av de sista bilderna med magen tog jag i skogen intill huset där jag vuxit upp.

Den 22 december kom min lille pojke till världen. Mormor och morfar kom och hämtade oss på sjukhuset och just nu myser vi i mitt barndomshem på landet. Det är här vi kommer fira in det nya året.

Jag heter Isabell och jag har arbetat professionellt med foto i över 15 år. Jag fotograferar främst inredning och porträtt i dess olika former. Mina uppdrag är både av det kommersiella och konstnärliga slaget. Jag bor sedan några år tillbaka i Malmö men kommer från en liten by på landet. Landet ligger mig nära om hjärtat och mina resor går oftast till platser med vacker natur. Fotot har varit en del av mitt liv under många år nu, det är en stor del av min identitet. 2018 blev jag mamma till en liten pojke som fick namnet Ossian. Ossie är mitt första barn och jag har valt att skaffa honom själv. I slutet på vintern 2020 träffade jag Calle och vi tre blev en liten familj. Vi går just nu i väntas tider och om allt går enligt planerna kommer lillebror i juli. Här på Northern sisters kommer jag dela med mig av mitt liv både som fotograf och som mamma. Jag hoppas ni vill vara med på min resa och finner den inspirerande.

2 Comments