Home » Elva månader

Elva månader

Igår fyllde han elva månader. Det är galet hur tiden försvinner iväg. Ossie har gått från ett litet knyte till en liten person. Imorse väckte han mig genom att stå upp i sängen, klappa händerna, skaka på huvudet och ge ifrån sig glada ljud. Han är lik mig där, när han väl vaknat då är det full rulle. De senaste veckorna har varit lite tuffa. Ossie har förutom att ta sina första steg även fått flera tänder. Alla förändringar gör att han tyr sig ännu mer till mig och han sover sämre än på länge. Han vaknar flera gånger på nätterna och ibland med ett skrik. Jag undrar när jag ska få en hel natts sömn, borde det inte vara snart? Jag ammar fortfarande och kommer göra det några månader till, kanske blir det bättre när jag slutar. Jag vill kunna amma när vi är på Bali om fem veckor. Det är lite skrämmande hur snabbt vårt avresedatum närmar sig. Det kändes långt borta när jag bokade våra biljetter. Jag längtar efter att se en blå himmel och att slippa kylan. Det är ett äventyr som både känns läskigt och lockande. På måndag skickar jag iväg våran ansökan om visum, planen är att stanna två månader. Jag har vänner som bor där och även vänner som kommer dit under perioden jag och Ossie är där. Vi kommer ha Canggu som bas men även åka runt en del. Min mamma kommer resa med oss dit och det känns tryggt. Jag tar gladeligen emot alla tips från er som rest långt med en bebis. Jag kan erkänna att jag googlar en del just nu, jag vill vara så förberedd som jag bara kan. Så kommentera gärna om det är något särskilt ni tänker på!

 

Kamera:

Canon 5D Mark 4

Objektiv:

Canon 50 mm 1,4

Ljuskälla:

Fönsterljus, cirka 1,5 meters avstånd

Redigering:

Photoshop och CameraBag

Shorts:

Zara

Jag heter Isabell och jag har arbetat professionellt med foto i över 15 år. Jag fotograferar främst inredning och porträtt i dess olika former. Mina uppdrag är både av det kommersiella och konstnärliga slaget. Jag bor sedan några år tillbaka i Malmö men kommer från en liten by på landet. Landet ligger mig nära om hjärtat och mina resor går oftast till platser med vacker natur. Fotot har varit en del av mitt liv under många år nu, det är en stor del av min identitet. 2018 blev jag mamma till en liten pojke som fick namnet Ossian. Ossie är mitt första barn och jag har valt att skaffa honom själv. I slutet på vintern 2020 träffade jag Calle och vi tre blev en liten familj. Vi går just nu i väntas tider och om allt går enligt planerna kommer lillebror i juli. Här på Northern sisters kommer jag dela med mig av mitt liv både som fotograf och som mamma. Jag hoppas ni vill vara med på min resa och finner den inspirerande.

One Comment

  • Caroline

    24 november, 2019 at 09:07

    Så fina bilder!

    Jag har rest med vår son när han var 8 mån, 14 mån, 16 mån och 24 mån. Mitt bästa tips är att amma vid start och landning, det underlättar för lock för öronen. Bunkra upp med fruktpuré och leksaker i handbagaget. Ha en underbar resa!