Home » Bookmarked

Bookmarked

 

Jag är väldigt förtjust i funktionen som innebär att jag kan bokmärka och spara bilder på Instagram. Jag använder den på lite olika vis, ibland för att en bild verkligen berör mig på ett sätt som gör att jag vill kunna återvända till den, endel bilder för att de innehåller någonting jag vill kolla upp närmare (en bok, en konstnär eller en designer), andra bilder för att de på något vis inspirerar mig i färg, form eller motiv.
Det är en fin känsla att ha som ett hemligt parallellt flöde att besöka, där sådant som tilltalar en finns samlat och att även där kunna följa en slags rödtråd som säger någonting om den jag är.
I alla fall så har jag sätt på lite olika håll att bloggare delar med sig av sådant de valt att bokmärka och tänker att det kan vara givande att ta del av på olika sätt. Så det har jag bestämt mig för att börja med, kanske månadsvis t om?
Såhär ser mitt första urval ut.

1, Hemma hos arkitekten Roberto Baciocchis i Toscana. Hela huset är fantastiskt och väl värt att googla. Jag är så otroligt svag för kombinationen rosa och rött. Den japanska flaggan är dessutom finast av alla. Via – Moon To Moon. 

2, Det perfekta A-frame huset. Ni som följt mig sedan långt tillbaks minns kanske att min mormor och morfar hade just ett sådant hus då jag växte upp. Det finns fortfarande kvar i släkten och min man och jag lånade det då och då när vi bodde i Stockholm. Jag drömmer ofta om stugor, avskildhet och djupa skogar, och inte sällan ser de ut såhär.  Via intherivervalley 

3, Installation av konstnären Vivien Suter , så vackert med de stora dukarna som hänger fritt. Via hilda_hellstrom

4, Bild utan källa som jag fann hos Emma som har en så inspirerande känsla för estetiska uttryck i alla dess former. Via indivintage ,

5, Händer. Och bilder av händer <3.  Sparar denna och tänker att det är motiv jag vill fotografera mer. Denna via theeternalchild.

6, Så otroligt fin placering av denna lilla måne, via nesheva_ulyana 

7, Smycken designade av Kelci Potter, så enkla men ändå inte alls, vi kelcipotter.

8, Bilder av disk eller som här, ett bord där människor avslutat en måltid kan verkligen fånga mig. Tycker denna är så fantastisk. Via theeternalchild.

9, Sparade denna bild då jag tänkte att det nog är ett avsnitt av ”det sitter i väggarna” som jag inte vill missa. Via erikashus

 

Jag heter Tuva Minna Linn, på Northern Sisters skriver jag främst texter som bygger på betraktelser utifrån inre upplevelser, men också hur jag tolkar verkligheten. Resultatet blir ofta själfullt, rått och emellanåt kanske en aning gåtfullt. Du som önskar är välkommen att kontakta mig på tuvaminnalinn@northernsisters.se.

2 Comments

  • Carina

    15 december, 2017 at 08:47

    Tack för all inspiration! Tycker väldigt mycket om dina inlägg och känslan du förmedlar genom dina texter. Din blogg är så fridfull på något sätt och nästan den enda jag fortfarande läser. Hoppas du får en fröjdefull jul och ett gott nytt år!
    Kram Carina