Home » Sensommar

Sensommar

En fredag tar vi cyklarna till Skrylle. Det är ovanligt hett och det känns som om vi är i Sydeuropa. Vi svettas och jag känner mjölksyra i benen i backarna. Naturen är solblekt, det doftat sommar och vi hör gräshoppor som spelar.

Vi har ringt och förbokat en grillplats där vi även får slå upp vårt tält. Det är min första gång i naturreservatet och det är precis sådär avskilt och lugnt som jag hade hoppats på. Ett par människor passerar tidigt på kvällen men efter det är vi helt själva. Det är svårt att tänka att vi egentligen bara är ett par mil ifrån Lund och Malmö.

Vi går en kvällspromenad kring sjön och jag förstår varför de avråder från bad när jag ser vattnet. Men det är vackert och ljuset är magiskt. Väl tillbaka tänder Calle en eld och vi äter pastasallad och grillar marshmallows. Jag njuter av att se hur mycket Ossian tycker om att vara där. Han pratar passionerat i ord vi inte riktigt kan förstå ännu. De senaste månaderna har både varit påfrestande och vackra. Ossian testar gränser och blir frustrerad när han inte får som han vill eller när vi inte förstår honom. Inte sällan kastar han sig ner på rygg och skriker för att markera sitt missnöje. Men samtidigt förstår han mycket och vi kan kommunicera på ett helt nytt sätt. Ossie skrattar mycket och ofta och vi med honom. Denna kvällen låter vi han vara uppe hur länge han själv vill och när han väl somnat sover han djupt. Tältet känns lite som en koja då vi istället för att stänga till låter ett myggnät hänga för.

Det är en ovanligt ljummen kväll och helt vindstilla. Sakta tänds stjärnhimlen upp och myggen som vi förberett oss för kommer inte. Vi får tid till samtal och det är lätt att vara närvarande. Vid midnatt lägger vi oss och vi sover helt ok. Ossian vaknar och skriker en gång men sover till halv åtta. Vi packar ihop och cyklar vidare mot Dalby stenbrott. På vägen äter vi frukost på ett litet cafe. Väl vid stenbrotten kyler vi ner oss i det kalla vattnet. Efter två timmar känner vi oss klara. Det är redan 28 grader och vi bestämmer oss för att nyttja sista dagen på våra sommarkort och ta bussen hem till Malmö. Väl på bussen pratar vi redan om nästa utflykt. Den här upplevelsen var lite av ett test och den har absolut gett mersmak. Min dröm är att ha en liten campervan likt den jag hade när jag reste runt på Island. Jag känner mig tacksam över att ha hittat en partner som delar min kärlek till naturen och mitt sug för äventyr och nya upplevelser.

 

Bilderna på mig och Ossian är tagna av Calle

Ossies fina pyjamas är från The Sleepy Collection

Jag heter Isabell och jag har arbetat professionellt med foto i över 15 år. Jag fotograferar främst inredning och porträtt i dess olika former. Mina uppdrag är både av det kommersiella och konstnärliga slaget. Jag bor sedan några år tillbaka i Malmö men kommer från en liten by på landet. Landet ligger mig nära om hjärtat och mina resor går oftast till platser med vacker natur. Fotot har varit en del av mitt liv under många år nu, det är en stor del av min identitet. 2018 blev jag mamma till en liten pojke som fick namnet Ossian. Ossie är mitt första barn och jag har valt att skaffa honom själv. I slutet på vintern 2020 träffade jag Calle och vi tre blev en liten familj. Vi går just nu i väntas tider och om allt går enligt planerna kommer lillebror i juli. Här på Northern sisters kommer jag dela med mig av mitt liv både som fotograf och som mamma. Jag hoppas ni vill vara med på min resa och finner den inspirerande.