Home » By Women store

By Women store

Jag träffade Sanna-My första gången när hon skulle gifta sig med sin Sebastian. Deras bröllop på Österlen var en lantlig bohemisk dröm, fullt av vackra detaljer och känsla. För några månader sedan öppnade Sanna-My upp en butik runt hörnan från där jag bor. Butiken heter By Women store och alla ting du hittar här är gjorda av kvinnor. Om du är i Malmö måste jag varmt rekommendera att du tar dig tiden att gå hit. Den lilla butiken på Friisgatan 14 är fylld av alla möjliga coola saker.  Sanna-My beskriver konceptet och butiken på följande sätt:

”Idén till By Women store kom för att jag ville förändra gemenehens sätt att konsumera. Människans konsumtion är en stor anledning till de rådande klimatförändringarna, och jag vill med By Women store inspirera till ett mer hållbart och modernt sätt att konsumera. Jag tror innerligen på att vägen till en mer hållbar konsumtion är att välja bort vissa material, stötta lokala tillverkare och samtidigt återanvända gamla, och unika prylar.

En jämställd värld är en hållbar värld. För mig var det självklart att lyfta kvinnliga skapare genom att göra ett aktivt val att bara sälja sådant som är skapat, designat eller producerat av en kvinna. Inte bara det som är nytillverkat utan även av det som går att hitta bland second hand och retro-sortimentet. Jag har aktivt valt bort alster där jag kan härleda designen till en man. I min butik går det därför inte att hitta några prylar designade av Stig Lindberg, Arne Jacobsen eller Josef Frank. Däremot lyfter jag starka kvinnor som har skapat genom historien så som Marianne Westman, Hertha Bengtsson och Viola Gråsten.

Genom att låta kvinnorna ta plats, både i historien och i nutiden kan vi lära oss att jämställdhet är framtiden. För med all denna makt som männen har haft och fortfarande har, kommer också uppmärksamhet och beundran. En beundran som fortsätter uppmuntra maktinnehav.

Men det får vara slut med det nu. Det är dags att tänka om; för kvinnorna som kämpade och la grunden för den bättre värld vi kan ta för givet idag, för kvinnorna som kämpar lika mycket nu för en ännu bättre morgondag.

Och för vår allas moder jord. ”

 

Jag heter Isabell och jag har arbetat professionellt med foto i över 15 år. Jag fotograferar främst inredning och porträtt i dess olika former. Mina uppdrag är både av det kommersiella och konstnärliga slaget. Jag bor sedan några år tillbaka i Malmö men kommer från en liten by på landet. Landet ligger mig nära om hjärtat och mina resor går oftast till platser med vacker natur. Fotot har varit en del av mitt liv under många år nu, det är en stor del av min identitet. 2018 blev jag mamma till en liten pojke som fick namnet Ossian. Ossie är mitt första barn och jag har valt att skaffa honom själv. I slutet på vintern 2020 träffade jag Calle och vi tre blev en liten familj. Vi går just nu i väntas tider och om allt går enligt planerna kommer lillebror i juli. Här på Northern sisters kommer jag dela med mig av mitt liv både som fotograf och som mamma. Jag hoppas ni vill vara med på min resa och finner den inspirerande.