Home » Milk bath

Milk bath

I fredags blev Ossie två månader och varje dag känns det som det händer något nytt i hans utveckling. Han är nu stadig i blicken och har börjat kommunicera med diverse söta gurglande ljud. När han ser rakt på mig och ler stort känner jag hur jag bara smälter. Oftast har vi harmoniska och mysiga dagar men då och då har vi en tuff dag. De dagarna är han klistrad på mig, skriker mycket och det känns som jag inte får något gjort. Då finner jag tröst i att allt passerar och det bara är en tidsfråga innan han lugnar sig och det som är jobbigt för honom passerar. Efter tips köpte jag en pilatesboll, att studsa med Ossie i famnen tittandes på Netflix är en life-saver. Han älskar det!

Som fotograf är det inte särskilt konstigt att jag fotograferar mitt barn mycket. Jag har dokumenterat hur han växer varje vecka. Tanken på att göra en mjölbadsfotografering har funnits en tid. Jag har väntat på att han skulle bli så stark i nacken att han skulle kunna ligga själv i sin badbalja med en handduk som stöd. I fredags var det dags och jag fyllde hans badbalja med mestadels vatten och hade därefter i några deciliter mjölk. Då jag hade sparat blommorna från en av de sista fotograferingarna med min gravida mage kändes det fint att återanvända dessa. Ossie älskar att bada så det var inga problem att få honom att vara lugn och fokusera på mig.

Om du själv vill göra en liknande fotografering kommer här lite teknisk info.

Rekvisita: Badbalja, mjölk (det går lika bra med havremjölk) och blommor

Ljus: Naturligt ljus, cirka tre meter från mitt köksfönster för att inte få hårda skuggor

Utrustning: Canon Mark 4, Canon objektiv 50 mm 1.2

Inställningar på kameran: Iso 800, bländare 1,8, slutartid 1/125 sek

Efterbehandling: Photoshop och Toycamera AnalogColor

 

Jag heter Isabell och jag har arbetat professionellt med foto i över 15 år. Jag fotograferar främst inredning och porträtt i dess olika former. Mina uppdrag är både av det kommersiella och konstnärliga slaget. Jag bor sedan några år tillbaka i Malmö men kommer från en liten by på landet. Landet ligger mig nära om hjärtat och mina resor går oftast till platser med vacker natur. Fotot har varit en del av mitt liv under många år nu, det är en stor del av min identitet. 2018 blev jag mamma till en liten pojke som fick namnet Ossian. Ossie är mitt första barn och jag har valt att skaffa honom själv. I slutet på vintern 2020 träffade jag Calle och vi tre blev en liten familj. Vi går just nu i väntas tider och om allt går enligt planerna kommer lillebror i juli. Här på Northern sisters kommer jag dela med mig av mitt liv både som fotograf och som mamma. Jag hoppas ni vill vara med på min resa och finner den inspirerande.