Home » En längtan efter sommar

En längtan efter sommar

Det har gått exakt fyra år sedan den där dagen på Malmö Konsthall, dagen då jag träffade honom. Jag hade precis kommit hem från sex veckor på Bali med Ossie när vi matchade på Tinder. Jag hade både ryggskott och ont i hjärtat men längtan efter kärleken gjorde att jag valde att gå på den där dejten. Vilken tur att jag gjorde det för där fanns han, han som jag nästan gett upp hoppet om skulle finnas. Fyra år har passerat fort och livet tillsammans känns självklart.

Jag älskar hur Calle får mig att känna och att hela jag får finnas och ta plats. Hans hjärta är stort, han har en omtänksam själ och han vill alltid väl. Livet är så mycket mer med honom i det. Calle har blivit en underbar pappa till Ossian och vi är just nu i slutskedet av en adoptionsprocess. Det känns som det mest naturliga i världen, att Calle också ska få bli Ossians vårdnadshavare. Vi har levt som en familj tillsammans sedan Ossian var 1 1/2 år gammal. Processen tar tid men vi hoppas och tror på ett positivt besked inom den närmsta månaden.

Något som också känns stort är att vi kommer behöva vidja våra hjärtan ännu mer för att göra plats till en person till. I mitten på sommaren är planen att vi ska bli föräldrar till en liten pojke. Det känns fortfarande overkligt fast magen redan putar rejält. Det har tagit oss tid att komma hit och vi har även ett missfall bakom oss. Då jag fyller 40 år i maj känns det som om det är nu eller aldrig och det har varit en hel del oro längs med vägen. Nu när vi är halvvägs, i vecka 20, vågar jag känna tillit och bjuda in det som komma skall. Vi har fått se en frisk pojke på två ultraljud och jag har börjat känna hans sparkar som just nu känns som ett pickande.

Förra gången visste jag inte vad som väntade med det vet jag nu. Jag minns sömnbristen och utmattheten, en förlorad frihet och ett ifrågasättande av jaget, ett nyfunnet syfte, stoltheten, en känsla av att vara på helt rätt plats i livet och den överväldigade vackra kärleken. Förra gången behövde jag gå genom graviditeten utan en stöttande partner, det var mer det motsatta. Denna gång känner jag mig hållen och älskad och att få dela detta med mina pojkar är en dröm som blir verklighet.

Vi längtar efter det som komma skall, vi längtar efter sommaren.

 

Bilderna är tagna av Ossian och Calle i vårt hem.

Jag heter Isabell och jag har arbetat professionellt med foto i över 15 år. Jag fotograferar främst inredning och porträtt i dess olika former. Mina uppdrag är både av det kommersiella och konstnärliga slaget. Jag bor sedan några år tillbaka i Malmö men kommer från en liten by på landet. Landet ligger mig nära om hjärtat och mina resor går oftast till platser med vacker natur. Fotot har varit en del av mitt liv under många år nu, det är en stor del av min identitet. 2018 blev jag mamma till en liten pojke som fick namnet Ossian. Ossie är mitt första barn och jag har valt att skaffa honom själv. I slutet på vintern 2020 träffade jag Calle och vi tre blev en liten familj. Vi går just nu i väntas tider och om allt går enligt planerna kommer lillebror i juli. Här på Northern sisters kommer jag dela med mig av mitt liv både som fotograf och som mamma. Jag hoppas ni vill vara med på min resa och finner den inspirerande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.