Dags att möblera om ute!

Detta inlägg är ett samarbete med Brafab // I slutet av förra sommaren byggde vi ett plank på tomten, ett plank som sedan blev ett utekök och ett utekök som vi mer eller mindre bodde i fram till sensommaren. Lite roligt hur ett projekt leder till ett annat. Nu är det bara början av maj men vi har redan flyttat ut och är så redo för att starta utesäsongen! Nu måste vi dock uppdatera våra trädgårdsmöbler, nu vet vi att denna plats är en ”keeper” så nu ska vi  hitta något som passar in här för sommarens alla middagar.

Vårt hus ligger på en liten höjd men uteplatsen ligger strax nedanför uppbyggd på slutet av 1800-talet med stenmurar. Här har vi gräsmatta men med en liten stenläggning där utemöblerna ska stå.

Vi är många som ska samsas här, både två- som fyrbenta.

Förra året var ju bara en liten test men nu när vi vet att vi ska ha det så här så kommer vi bygga om lite, denna drivbänk tänker jag ska flyttas till en annan del av tomten och här vill jag istället bygga en låg och bred dagbädd. Jag har även några gamla fönster som jag funderar på att sätta upp som ett vindskydd här.

Kryddörter kan man ju ha i krukor istället, kolla denna vilda rosmarinen från Italien, så fin! Lagerbladen på stam har jag haft inomhus men fick nu flytta ut istället.

Ja ni ser ju färgvärlden, vi har grå stenmurar och en massa grönska. Planket tycker jag smälter in fint med sin grå färg så den behåller vi nog så. Jag gjorde ett par mood för att få fram känslan jag vill skapa här, mer stenläggningar och lummigt, lite oregelbundet. Dagbädden för häng och gärna ett eldfat för både mys och grill. Skulle kunna tänka mig att bygga en hel bänk i betong också.

Och möblerna då? Jag vill ha trä och rotting och naturfärger, det kommer passa in bäst här och är tidlöst. Jag kollade in alla nyheter hos Brafab där de har precis vad jag vill ha. Jag funderade först på ett runt bord, gillar att umgås så, men kom på att då är vi begränsade med plats. När vi är många vill vi kunna addera bord för att göra långbord. Jag var även inne på att ha en soffgrupp men den blev svår att placera här och passade inte riktigt in, men fin!

Jag fastnade för deras bockbord och ljusa rottingfåtöljer med bruna dynor. Solen kommer rakt in på uteplatsen under dagen så vi behövde även ett parasoll och detta med trästomme och tyg i färgen taupé tror jag blir fint här.

Vad tror ni om detta? Ska blir så kul att se hur detta blir, längtar!

 

SparaSpara


02 Comments

Leave your comment
 • Babes in Boyland
  Babes in Boyland 20 maj, 2018 at 21:42

  Kommer bli hur bra och fint som helst Mari! <3 Spännande att se!

  • Strenghielm
   Strenghielm 21 maj, 2018 at 09:34

   Tack, hoppas det! Kram på er, M

Leave your comment

Translate »