Le Creuset & Spode – i samarbete med Bagaren & Kocken

I höstas inledde jag ett samarbete med Bagaren & Kocken då jag skulle välja ut mina favoriter ur deras breda sortiment. Jag valde att presentera dem i två olika inlägg där det första handlade om frukost. Här kan du se mina favoriter som jag dukade upp en höstmorgon när annacate kom på besök.

En riktigt bra och klassisk gjutjärnsgryta borde alla människor ha i sitt hem, och detta är något som jag verkligen har saknat, så ett självklart val för mig var en Le Creuset gryta och jag valde färgen Ocean. Det fina med dessa är att dom tål höga temperaturer och fungerar både för långkok och tillagning i ugn. Sen älskar jag tyngden och det robusta över dessa grytor.

Koppen och skålen kommer från Stockholm Tokyo och är samma som vid frukosten som du ser. Älskar mönstret!

Grytan funkar så klart även till enklare vardagsrätter och soppan var hur enkel som helst att göra. Stek lök i smör, häll på frysta ärtor, vatten och buljong och koka upp. Mixa tillsammans med grädde och strö över mynta. Servera med ägghalvor och citron Supersnabbt. Supergott.

Och en ny Spode kopp var alldeles nödvändig när det kom till att välja favoriter…

Kaffe på maten, Ja tack <3

 

Detta inlägg presenteras i samarbete med Bagaren & Kocken


1 Comment

Leave your comment
  • Annacate
    Annacate 6 december, 2017 at 20:18

    Önskar göra om den morgonen snart igen <3

Leave your comment

Translate »