Plåtning för Les Petits

En ny kund till mig lanserade idag sin nya hemsida med kläder, leksaker och annat smått och gott för barn. Ja eller till barnens föräldrar kanske. Klicka vidare till Les Petits och kolla den fina hemsidan och framförallt de fina sakerna. Kvalitativt och en fantastisk färgskala.

Jag och Lina på Les Petits sågs för bara några veckor sedan här i Strängnäs och plåtade deras sortiment. Både produktbilder och genrebilder. Det var så himla roligt att gå loss på produkterna i lokalen vi var i, en keramikverkstad som ligger mitt i stan men som just nu står tom. De letar förresten efter keramiker som kan husera där, det här är värsta chansen om du gillar keramik för det kommer finnas brännugn och annat måste-ha som kanske inte alla hobbykeramiker har. I en jättehärlig lokal, mitt i fina lilla Strängnäs. Hallååååå, keramiker, var är ni??

Min Doris kom förbi efter skolan och hjälpte oss med några bilder. Fick tjata lite, och att det fanns en bäbis med verkade hjälpa som lockbete. Och en glass.

För att variera produktbilderna lite tog jag med två fonder. De blir ju rätt snabbt lite knöliga och tråkiga, men istället för att försöka få det perfekt knövlade vi ihop pappret helt och hållet, tycker det blev en sån himla fin effekt. Även om det säkerligen gjorts förut är det så himla härligt att i stunden få ett infall som blir bra.

Jag vet inte om det syns så bra, men på de stora genrebilderna har jag lagt på ett korn i retuschen för att få en negplåtad känsla. Jag är helt inne på korn nu, ni kommer få se mer av det kan jag lova. Titta noga speciellt i de lite mörkare partierna. Mmmmm.

Lina hade med sin lilla Bonnie, 4 veckor gammal. Hon har inte en aning om att hon fick vara modell, hon sov mest gott hela tiden när vi susade runt. Bra betyg för den här fina cocoonen tänker jag.

Ett annat infall var att jag sprang på en färgburk med mörkt brun hemma 10 minuter innan jag skulle vara på plats. Den och en pensel fick följa med och det blev grunden för den här bilden. Här börjar det bli mörkt, det var verkligen på håret att det gick att plåta. Så mycket fint och hållbart inne på Les Petits. Och jag tänker att allt som är i ull har ett bra andrahandsvärde, så då blir det ju liksom försvarbart att lägga en slant. Sånt här fint fanns inte riktigt när mina barn som nu är 11 och 8 år var små, nu är det ju liksom vardag med kläder som inte är knalliga i färgerna. Och så länge de är små får en ju faktiskt välja själv, tänk på det, här hemma är det just nu Armani och Hugo Boss som gäller för den äldsta, hjälp alltså! Men jag kommer fortsätta föreslå lovikavantar och hävda att det är coolt att blanda ullvantar med Adidas-jacka. Även om han får bekosta sina dyra märkeskläder själv är jag dubbel till detta. Men han är inte jag, och jag kan inte driva min kamp genom honom, det vore inte rättvist. Förhoppningsvis hittar han en balans han trivs med, och hey, jag minns nog den där Champion-tröjan som var det absolut (absolut!) viktigaste plagget när jag var i samma ålder. Allt har sin tid, ha tillit till tiden tänker jag då.


05 Comments

Leave your comment
 • Anna
  Anna 22 oktober, 2018 at 07:54

  Såå fint Lina! Ser fram emot att se mer!
  kraam
  Anna

  • Lina Östling
   Lina Östling 22 oktober, 2018 at 08:50

   Taaaack! Ja det var verkligen en rolig plåtning, kul om det syns

 • Annika Björklund
  Annika Björklund 22 oktober, 2018 at 19:07

  Fantastiska bilder, särskilt babybilden! Tänker på Alice Tegnérs barnvisa “Sov du lilla videung…..”
  Hälsningar, Annika

  • Lina Östling
   Lina Östling 25 oktober, 2018 at 15:44

   Ja vilken fin association <3

 • Emma Thun
  Emma Thun 2 november, 2018 at 21:40

  Min dotter är tolv… Känner precis igen det där, och även champion-tröjorna…

Leave your comment

Translate »