Midnight Garden

Tadaaa! Redan nu idag får vi lov att visa er vad vi jobbat med de senaste veckorna.

Mitt och Maris jobb för Boråstapeter lanserades idag, ett jobb där vi fått fria händer att tolka 2019 års trendfärger i kollektionen Pigment. De enfärgade tapeterna i de 5 kulörer som plockats fram för nästa år går under namnet Midnight Garden. Lite av ett drömjobb alltså.

Alla bilder är plåtade i naturligt ljus. Ibland kan det vara lite knixigt med färgåtergivningen när det inte är blixtljus, så mycket av färgställningen är gjord i Photoshop. Och hur fantastiskt begåvad vår tapetserare Benita på Pigmenta än är, så har det krävts en del fix i retuschen. Det är rätt svårt att få till raka kanter i ett 170 år gammalt hus, utan golv, lister och foder, även för ett superproffs. Men vilket höjdarteam vi har varit, alla går in och gör sin grej, älskar när det flyter på så. Och kan ni förstå att Benita tapetserat med riktig tapet, helt på egen hand, släpat och burit och fixat. Hela projektet är förresten women-made-certifierat.

Den certifieringen hittade jag på nu, men tänker att det tåls att upprepas till alla er tjejer och kvinnor därute som kanske tror att det inte skulle kunna vara så. Jorå, uppdraget har vi fått från Karin på Boråstapeter. Benita har tapetserat, Mari är stylist, jag fotograf och retuschör och Mari har satt formen för trycksaken. En liten inhousebyrå nästan.

Det här var den plats som fick mest rumskänsla och det går att se potentialen i huset ännu mer i och med lite möbler. Det kommer ju bli helt fantastiskt vackert när det är färdigt här! Galet alltså, men så är jag ju en sucker för den här typen av dörrblad, fönsterfoder och annat vackert i original.

Alla rum har en miljöbild och en detaljbild, så 10 bilder totalt. Listen som så fint klär in vingen på murstocken. (får en bygga så idag?)

Ah men det här var kanske den mest utmanande bilden pga mörkret inne i skafferiet. Det var så enormt långa slutartider, det gick knappt att se något där inne så att flytta saker och sköta stylingen i kombination med att det inte fanns något golv gjorde att bilden tog så himla mycket längre att jobba fram än om det funnits sånt där lyxigt som ljus och något att stå på.

Och långa slutartider gör också att kvalitet blir sämre, de mörka partierna kan spricka upp och det kan bli som kanter i skuggövergångarna i bilden. När jag hade retuscherat klart jobbet fick jag hjälp av min snälla och väldigt begåvade kompis Madly som bara jobbar med retusch. Kolla in hennes jobb för inspiration. I hennes studio kunde jag gå igenom bilderna på hennes skärm tillsammans med provtrycken. Ja det är liksom inte bara att dra fram en kamera, det är så himla mycket mer jobb.

Den här panelen är väl lite smått fantastisk. Jag har funderat på om det skulle bli snyggt att bygga något liknande, ja inte hemma hos mig, här skulle något så pampigt kännas malplacerat. Men undrar hur lång tid det skulle ta att ge sig på ett sånt här projekt och om det skulle få en autentisk känsla. Blir inspirerad av själva iden, att klä väggarna så här, dessutom har panelen målats i 2 olika kulörer. Wow!

Det här var nog vårt favvo-rum från start. Jag tycker verkligen om allt här inne och det här med att få ha ett bord mitt i rummet, det är så jag drömmer om att möblera alla mina rum. Mari släpade med sitt urvackra bord hemifrån som vi bar in balanserandes på bjälklaget. Och sen ut igen. Vad en gör för konsten ändå! Och idag känns det ju så värt alltihopa, så roligt att Boråstapeter gillar vad vi gjort trots att det kanske inte är så redovisande ljus att visa tapeter i. Men är det midnight så är det.

Och så vi då, jag och Mari behövde ju en bild på oss också. Så märkligt att vara så trött efter allt jobb och ställa sig mitt i dammet och smutsen och byta om till blus. Och Mari ville inte ha sina skor och jag hade allmän byxångest, så den här bilden tog nog lika lång tid som skafferibilden. Och veckan efter köpte jag tre par långklänningar för att slippa byxor helt. Det var ju en bra lösning ändå. Det känns som att veckan tog slut nu, men så är det ju verkligen inte, veckans bästa dag imorgon, då ska jag fånga dagen och kanske jobba halvdag. Det gäller att vila när det går för nu är det flera roliga projekt på gång här framöver. Ska bli kul att få ta med er på dom så småningom! Ha det fint


04 Comments

Leave your comment
 • Malin Svensson
  Malin Svensson 25 oktober, 2018 at 15:38

  Tyckte mycket om detta. Det är så fint med kontraster. Och förfall kan märkligt nog lyfta fram skönhet hos hus.

  • Lina Östling
   Lina Östling 29 oktober, 2018 at 19:34

   Ja precis, och i bilderna lyfter ju det ena det andra, men att gå runt i huset med all sin tomhet skapar lite museekänsla. Det som en gång varit någon hantverkares stolthet är nu trasigt och slitet, men lätt att låta blicken fastna vid eftersom det inte finns något som stjäl uppmärksamheten. Vad kul att du gillar, det har verkligen varit kul att jobba så fritt och bara få låta miljön och produkten bestämma. Allt gott och tack för att du kikar in / Lina

 • Emma Thun
  Emma Thun 25 oktober, 2018 at 22:24

  Vilket dreamteam ni är!

  • Lina Östling
   Lina Östling 26 oktober, 2018 at 09:19

   Tack Emma! Det är ju väldigt härligt om det syns att en har kul på jobbet 😀

Leave your comment

Translate »