Hemma hos min fina Johanna

Plåtningen hemma hos Johanna var bland det sista vi gjorde ihop förra sommaren, sen var det dags för ett vanligt jobb som inköpare på Svanefors för hennes del. Helt vanligt verkar det väl inte vara, resor till Indien och Kina och mässor över Europa. Men inget mer gaggande i telefonen och planerande av jobb för vår del, logistikknutar som ska lösas eller sena kvällar ihop ute på jobb. Det blir nog svårt att inte bli privat med varandra när en jobbar så tight, och det som började som kollegor blev vänner för livet. Ja inte kommer vi släppa varandra bara för att vi inte jobbar ihop!

Det var 2011 och jag hade inte fått rull på företaget än, jag satt och kikade igenom stylistgruppens hemsida och tyckte det Johanna Flyckt Gashi gjort var så enastående bra, typ idolbra. Då fanns det ju liksom inte stylister överallt som idag. Det kändes som att det inte fanns något att förlora, hon kan ju bara säga nej tänkte jag. Så jag ringde och frågade om hon ville jobba ihop. Som tur var svarade hon snällt och verkade inte tycka jag var helt knäpp som ringde och föreslog att vi skulle jobba ihop. Hon var störtcool och jag hade endast synts i några bilagor… Ja ni fattar, det kändes som mitt livs chans.

Johanna letade lite smått efter en fotograf här i Stockholmsområdet, och det där med att vara på rätt plats vid rätt tillfälle är ju verkligen helt sant. Synd att det oftast är när man inte har något att förlora som en vågar chansa stort… Skulle nog vara nyttigt att hoppa rätt ut lite då och då. Det handlar nog mest om att verkligen strunta i vad andra tycker om en skulle landa platt.

Så snäll Johanna varit som lärt mig en massa om hemmahos-reportage, kunder, redaktörer, tidningar och branschen. En ovärderlig kunskap som jag gärna delar med mig av!! Ibland får jag frågor på instagram och jag svarar så alltid, så bara att fråga på 🙂

Så sjukt många hemmahosreportage vi producerat jag och Johanna, för så många tidningar. Åkt överallt i Sverige och besökt de flesta tågstationer som finns.

Så viktigt det kändes att det här sista jobbet hemma hos Johanna skulle bli riktigt riktigt fint. Och det blev det, tycker jag iallafall.

Så bjussigt och stort jobb, med allt från tonårsrum till en dukning på verandan. Kika in och läs hela reportaget i senaste Allt i Hemmet.

Sån tur för mig att jag har fler lika fina kollegor som blivit bästisar, för annars hade det känts väldigt tomt och ensamt utan Johanna. Inget varar för evigt och nya äventyr väntar. Så glad för Johanna som verkar hittat rätt, och så glad för Svanefors som fått världens finaste Johanna.


02 Comments

Leave your comment
 • Tiina Heiskanen
  Tiina Heiskanen 5 maj, 2018 at 19:53

  Hej !

  Till detta inlägg återkommer jag emellanåt. Vilsamt,varmt och rogivande hem. Stort tack för de här bilderna. En plats där rastlöshet kan stilla sig. Och det gör gott inuti.

  Allt gott/Tiina

  • Lina Östling
   Lina Östling 11 maj, 2018 at 14:31

   Vad himla fint Tiina! Jag ska hälsa Johanna 🙂 Precis så tror jag hon vill att det ska kännas. Ha det fint / Lina

Leave your comment

Translate »