Dröm om florist

I samarbete med Interflora AB

Idag har jag fått hem Interfloras Junibukett som kan beställas här. Den var helt perfekt bunden, så otroligt vacker, men jag bestämde mig för att sprida ut den lite på bredden. Tycker att det blir väldigt fint så i just denna vas.

Och när jag pillar med mina blommor vet jag att jag i mitt nästa liv vill jag vara florist. Eller varför vänta. Mitt nästa jobb ska vara florist.

När vi var små och någon frågade vad jag och min syster ville bli som stora sa alltid min storasyster just det, hon ville bli florist. Själv har jag alltid haft svårt att formulera vad jag själv vilken riktning jag vill ta i mitt liv. Så i smyg lånade jag min systers dröm.

Och denna dröm finns kvar inom mig än idag.. Inom min syster också så vitt jag vet, för ingen av oss hamnade där.. men jag vet att jag skulle älska det. Tänker att det påminner om annat skapande i livet. Som när jag anlade trädgården på kolonin och fick pussla ihop perenner, växter och rumslighet. Det påminner nog lite om skapandet i keramiken också, att kombinera volymer med varandra. Men också i inredning och styling när jag tänker efter, att skapa ytor som både harmoniserar och är spännande. Att kombinera färger, ytor, det mjuka och hårda och andra kontraster. OCH att arbeta med naturliga och levande material.. Allt detta är ju sådant som ingår i florist-yrket och när hen binder ihop en bukett. Så det borde väl passa mig ganska bra!

Jag är både imponerad och fascinerad över när buketter tar form. I Interfloras Junibukett, blandas kontraster på ett sätt som jag älskar. Strama perfekt rosa rosor och vit prärieklocka kontrasteras med vild och taggig och isblå bolltistel. Och resultatet blir väldigt somrigt och härligt.


1 Comment

Leave your comment
  • Ninni
    Ninni 16 juni, 2018 at 13:32

    Keep have the dream…one Day it could be a reality…
    Ljus Kram Ninni.

Leave your comment

Translate »