Decemberbuketten

Är det alltid så här i december, mörkt så att man blir knäpp? Himlen är grå från morgon till kväll och kylan i luften tränger sig in i springorna på våra gamla fönster, så jag tänder ljus i hela lägenheten.

På vinden står jullådan tom, jag har bara min julstjärna där i och det är också min enda pynttradition, att hänga den mot gatan för att sprida ljus till kvällsströvarna nedanför. Ibland saknar jag att få det lite mer juligt hemma, ha en tomte framme eller två. Eller en liten gran.

Så knackar det på dörren och som genom tankeöverföring får jag hem just det, lite julkänsla. En vacker och julig Interflora Decemberbukett, som kan beställas här. Amaryllisblommor i en knallröd färg.

Är ni som jag? För det är nu, precis innan knopparna sprängs som jag tycker att blommorna är som vackrast och då kan jag inte titta mig mätt på dem.

I min lilla nål och trådburk hittar jag ett rött siden band som jag knyter till en rosett runt vasen. Och sedan slår jag på lite lugn musik, vrider på ugnen och sätter mig i soffan för att låta temperaturen gå upp. Tänker att jag ska baka av lite pepparkakor om en stund.

 

Musik, amaryllisar och pepparkaksdoft får fylla lägenheten.

 

 

 

Inlägget presenteras i samarbete med Interflora AB.


06 Comments

Leave your comment
 • Ninni
  Ninni 10 december, 2017 at 05:41

  Hej Elin…älskar amaryllis från knopp till de slår ut…inuti är de mest förförande blomblad, som jag inte får nog utav ♥️ Inget julpynt här heller, men däremot advent och julbelysningar som lyser upp och värmer rummet med sitt sken.
  Klarar inte julpynt…det blir för mycket för mina ögon, men levande ljus och blommor, mossa och eucalyptuskrans. På julafton tar jag fram min stora tomtedocka som följt mig sedan jag var 3 år, han blir mer ”vintage” år får år som går…
  Varma Ljusa Kramar från Ninni.

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 10 december, 2017 at 16:48

   Det låter så väldigt fint Ninni, alltihop! Kram och fin kväll till dig. E

 • Rebecca
  Rebecca 10 december, 2017 at 22:13

  Åh, vart kommer ljusstaken ifrån? Fantastiska färger i bilden.

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 11 december, 2017 at 09:46

   Hej Rebecca! Ljusstaken kommer från en vän, och jag tror att hon hittat den på loppmarknad! Kram E

 • Nanna
  Nanna 10 december, 2017 at 22:45

  Älskar din bilder Elin, speciellt den sista <3

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 11 december, 2017 at 09:47

   Tack Nanna, vad fin du är! /E

Leave your comment

Translate »