Crumble och orange dröm

 

Äntligen har mina fingrar mjuknat och det lossnar igen, skapandet.

Jag har börjat snällt och tillverkar sådant som är bekant för fingrarna, sådant som får händerna att röra sig av sig självt. Nästan utan ansträngning och tankarna rör sig lika fritt i rummet som draperingarna i mina kläder.

Har på mig en ny knytkimono, från Rodebjers sommarkollektion. Jag har den redan i svart och modellen är fantastisk för den funkar till allt. Har använt den så mycket och det är ju det bästa betyget!

Den här varma oreangea kulören fick pulsen att gå upp, tänk dig dem med ett par blåjeans också. Supersnyggt! Som alla mina plagg idag, kommer den från Ted & Teresa som inte bara är en butik i Göteborg utan även en fantastisk webshop genom deras smakfullt handplockade utbud.

Just nu tillverkar jag sådana här lyktor i porslinslera, de heter CRUMBLE och jag arbetar med riktigt tunna porslinsväggar vilket får lyktorna att glöda i kvällsmörkret. Det är svårt att undvika sprickor när man jobbar så här tunt, men det gör inte så mycket, jag för min del älskar de trasiga lyktorna nästan allra mest. Och jag har en ganska gedigen samling av dem, vid det här laget. 🙂

 

Tanken är att jag ska till verkstaden men natten överraskade med snö. Fastnar i soffan och bläddrar i en bok istället. Jag är väldigt förtjust i hela set, och kanske den här randiga från Oslo-märket FWSS i synnerhet. Både byxa och blus är i siden, ett av mina favoritmaterial och detaljerna som knytningen i midjan och det extra slaget utmed benet ger en både sofistikerad och bohemisk look.

Jag tar en bild på den perfekta franska tulpanen och åker sedan bort till ateljén. Dags att gräva djupt ner i leran.

 

 

 

 

 

Denna inspirationsstory är i samarbete med Ted & Teresa.


05 Comments

Leave your comment
 • L
  L 10 mars, 2018 at 07:25

  Du är så grym Elin! Följt dig ett bra tag och så fint att följa hur du har utvecklat en egen känsla i bilder och text som sticker ut i bloggbruset.

  Allt gott!

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 12 mars, 2018 at 15:57

   Åh, Louise, tack snälla! Vilken fin och värmande kommentar, den tar jag till mig. Stor kram till dig, Elin

 • Sunday Highlights
  Sunday Highlights 11 mars, 2018 at 18:42

  […] & Teresa för att göra ett av mina inspirationsjobb åt dem och resultatet hittar du i detta inlägg. Oj, vad jag älskar den här typen av uppdrag. När jag får tolka plagg, stilar eller inredning […]

 • Piola http://www.hamptons-c.com/
  Piola http://www.hamptons-c.com/ 19 mars, 2018 at 14:32

  A wonderful set that you model fantastically, you look like a model.
  Your creations are so light and elegant …

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 2 april, 2018 at 10:19

   Thank you so much, makes me really glad to hear! Hope you have had a lovely easter! My warmest /E

Leave your comment

Translate »