MOUCHE THE APARTMENT

Jag hoppade på min damcykel och trampade i morgonljusets kilometerna bort till Vasastan. Parkerade cykeln vid Götabergsgatan 2 och ringde på klockan som buzzade tillbaka att porten var öppen. Lite sen som jag var till morgonmötet med Johanna som är grundaren till Mouche, satte jag stressat mina första steg innanför dörren. Men precis där gick pulsen ner och jag blev lugn. För som vanligt tappar jag andan litegrann när jag stiger in i Mouche The Apartment. Jag blir så tagen över hur vackert det är i denna otroligt inspirerande miljö.

I en paradvåning från 1800-talet, med sekelskiftescharmiga stuckaturer och knarrande trägolv huserar Mouche, en otroligt spännande butik där sortimentet plockas ut med varsam hand och andas städer som New York, Berlin och Paris. (Här kan du läsa mer om min allra första upplevelse av The Apartment, från ett par år sedan.)

Jag har alltid haft ett litet öga för Mouche, och förutom den eklektiska stilen är jag förtjust i att de vill ge sina kunder en avslappnad mötesplats, en upplevelse där shoppingen faktiskt inte behöver vara det primära. Det är ju precis så som jag själv tänker när jag tar emot kunder i mitt egna showroom på kolonin! Och så älskar jag att Mouche precis som jag, har ett medvetet tänk kring hållbarhet. Äldre välbevarade och vackra ting som får en ny chans, ett nytt liv. Och det här mötet vi hade just den här morgonen, ledde till fler spännande samtal och en härlig relation har sakta börjat växa fram, med spännande planer om ett långsiktigt samarbete tillsammans vilket jag är så himla inspirerad och stolt över!

Så inte mindre än två fantastiskt roliga nyheter har jag att berätta. Ni vet ju att Mouche startade sin resa som aktör inom modescenen?! Det första nyheten är att Mouche, bara sedan ett par månader tillbaka låter sin scen växa och The Apartment innefattar nu handplockat sortiment från spännande inredningsdesigners, vackra möbler, fotokonst och inspirerande konstnärer som ställer ut sina alster. Och så kanske något som kommer få allra störst utrymme i lägenheten – magiska vintagefynd! Ja alltså fråga mig, de pieces som jag njutit av att jobba med där i lägenheten är smått magiska.

Den andra roliga nyheten är att jag kommer vara Curator of Style på Mouche och med jämna mellanrum skapa en miljö för att lyfta fram mina absoluta favoriter och de mest fantastiska fynd som The Apartment har inne just för stunden och som inspirerar mig extra mycket. Att vara kreativ och skapande inom andra områden än min keramik är något jag verkligen tycker är superhärligt så det här passar mig så himla perfekt.    

Att jag ville ha med bordet som bas i min bild, det visste jag direkt. För det här vintage-skrivbordet är en riktig masterpiece om du frågar mig. Och sammetspuffarna från Meli Meli är väldigt vackra till. Giraffen som är ett vintagefynd från en antikmarknad i Berlin fick mig att le och jag ville ge den mina körsbär som jag hade med mig. Drömlampan  står där bak i hörnet och påminner om det vackraste från 70-talet. SÅ tilltalande.  

Alltså, skrivbordet. Kärlek vid första ögonkastet! Och jag hade kunnat göra väldigt mycket för att få ha ett sådant hemma. Men den var redan såld till någon lycklig.  

Alla vintagefynd handplockas från de mest eftersökta marknaderna i Paris, Berlin och Milano av Mouche egna vintageexpert Fredrika. Och jag har hört att hon är en helt fantastisk kvinna, jag ser fram emot att få träffa henne någon gång.

Min favoritkeps från Le Amonie, som jag använder nästan varje dag, vackra Preloved Gucci-loafers och en nyfunnen favorit-smyckesformgivare, Aurelie Bidermanns boho-inspirerande och lyxiga flätade armband i guld, jag älskar det. 

I princip allt du ser i mina bilder går att köpa och många av dem finns bara i ett exemplar. Jag har länge varit sugen på en skulptur hemma, den här bysten blev jag därför lite extra förtjust i och golvlampan är en fantastisk vintagepjäs i mässing och glas.

Min vän Emelie har en samling av de arkitektoniska stapelbara ljushållarna Nagel som är formgivna av Caesar Stoffi and Fritz Nagel under 60-talet. Jag älskar hur hon brukar byta plats på de olika delarna så att den anatomiska silhuetten förändras från gång till gång. 

Du kan såklart läsa mer om alla vackra produkter på Mouche Hemsida och om du är sugen på att besöka butiken så håller den öppet Måndag – Lördag 11–15 eller vid överenskommelse.

Hoppas att ni som jag fått lite inspiration! och jag för min del längtar redan efter att få skapa nästa miljö av magiska pieces hos Mouche.  

 

Kramar så länge!

Elin 

 

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »