KLOCKAN TVÅ I MIN ATELJÉ

Klockan hann bli två och jag var som vanligt lite sen. Slängde på mig tröjan, högg tag i kameran och plockade några blommor från rabatten på vägen ut genom grindarna. 

Upp på cykeln och två minuter senare var jag där, utanför dörren till min nya ateljé.

Atelje Bräm heter den och ligger i en vacker lokal i Majorna, närmare bestämt på adressen  Slottsskogsgatan 55.   

Inne i verkstaden var det full aktivitet idag. Lisa glaserade precis dessa vackra skålar och Johanna och Ellen bryggde kaffe och analyserade resultatet av en vedugnsbränning.  

Här är de, mina trevliga, snälla och fantastiska keramikkollegor! Ellen, Johanna och Lisa. Jag är så himla glad över att jag fått en plats hos dem.

Lisa gjuter ofta sin keramik. Och hon handmålar gärna sina alster. Den här ljuvliga krukan i grå lera har hon byggt och tummat upp (ja tekniken heter faktiskt exakt just så.)

Johanna gör allra mest bruksföremål, hon brinner särskilt för att tillverka krukor och ljuvliga små skålar. Just nu är hon tokig i prickmönster. Helt rätt tycker jag, se så himla fina skålarna blir. 

Ellen drejar bruksgods och hon älskar att ge sina föremål flera användningsområden. Som det här durkslaget som dessutom är en skål. Så smart och vackert!

En stund senare drack vi kaffe och åt singoalla. Pratade om material-leverantörer, om poddar, om den bästa tv-serien just nu, om vad som är vacker keramik när det kommer till kritan och om att göra batik på ett par leggings. Högt och lågt, mysigt och trevligt alltihop.

På Ateljé Bräm öppnar vi gärna upp studion för dig som kund. Antingen om vi ändå är på plats eller om ni vill boka in en tid för att veta att vi är på plats. Enklast är att inboxa oss via vårt Instagramkonto och du hittar det under @ateljebram .


No Comment

Comments are closed here.

Translate »