VAGABOND SHOEMAKERS REOPENING / GÖTEBORG

Något av det bästa här på bloggen tycker jag  är när jag kan sprida nyheter om spännande restauranger och inspirerande butiker. Extra roligt är det dessutom när det bubblar här i Göteborg, såklart!

Under mina senaste promenader förbi Kungsgatan har jag sneglat mot de övertäckta skyltfönsterna till Vagabonds skobutik. Undrat nyfiket vad som pågår där innanför.

Så fick jag en jätterolig fråga, om jag hade lust att hälsa på i butiken, titta in bakom kulisserna och se vad som var på gång inför butikens reopening som äger rum nu i helgen. Såklart att jag sa ja!

En stund före skymningen tog jag cykeln ner till stan. Och nyfiket knackade jag på rutan. Ett gäng glada tjejer arbetade för fullt därinne, och strax släpptes jag in. 

Det första som slog mig var den varma och ombonade känslan. Butiken är nämligen inredd med trä, textilier och härliga mattor i inbjudande toner och det gjorde att jag genast kände mig välkommen.

Faktiskt lite som att vara i en lyxig walk in -closet. 

Snygga podier i olika volymer och material. De puderrosa boxarna matchade dessutom dessa söta snörskor.

Direkt innanför dörren står den här snygga kassadisken. Att vara kreatör inom formgivning och inredning sätter såklart sina avtryck. Jag kan inte hejda det, uppmärksamheten dras liksom automatiskt till stämningar som uppstår i rymd och ytor. Och stämningen här är inbjudande, modern och jag älskar de genomtänkta detaljerna. 

Olika skomodeller och vackra accessoarer samlas i harmoniska grupper och skapar en showroom-känsla. 

Jag blev förtjust i den avskilda provytan, där en stor spegel var placerad framför en generös soffa i en pigg mintaktig kulör. Jag gillar verkligen konceptet, att det går att dra sig undan så att man kan prova sina skor i lugn och ro.

Efter rundturen i butiken sökte min blick alla skor. Jag provade såklart några olika modeller. Blev sugen på en klacksko i mocka. Och något väldigt fint fick följa med i cykelkorgen hem. 

Tack alla tjejer på Vagabond Shoemakers för att jag fick hälsa på er häromdagen! Så himla kul och spännande att få se hur ni har det i eran nya snygga butik.

Och vet ni. Ett litet tips! Idag (Lördag) och även imorgon (Söndag) erbjuder Vagabond hela 20% på ditt köp i butiken! 

 

 

Mitt inlägg presenteras i samarbete med Vagabond Shoemakers. 

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »