Plommonpaj och tävling

Detta inlägg är i samarbete med Mora Armatur.

Jag fick höstplommon av min granne och den tidiga kvällssolen lyste in genom köksfönstret i stugan. Jag bestämde mig för att göra en av mina favoritpajer, en frasig och sticky Plommon Tarte Tartin.

Jag delade plommonen och tog ur kärnorna. Stekpannan åkte fram och diskades ordentligt under min nya kran, en Mora Armatur One. Och vet du, om du vill så har du faktiskt den fantastiska möjligheten att bli vinnaren av en helt valfri blandare från just One-serien. Lite längre ner berättar jag hur.  

Plommonen bubblade med smör, grovstött kardemumma, kanel och råsocker. Därefter hyvlade jag över lyxig mandelmassa innan smördeg placerades ovanpå. Skjuts in i ugnen för gräddning och under tiden tog jag hand om disken. Blev stående vid kranen en stund och ljuset från kvällssolen dansade över väggar och golv. 

Och så spred sig doften av kanel i stugan, pajen var klar. Jag vände hastigt upp den på ett fat, skar upp en bit och vispade grädde. Och sedan satte jag mig ute på trappan mot trädgården med gaffeln i min hand. Kvällsolen dröjde sig kvar en liten stund, filten drog jag upp över knäna och jag njöt av min lilla fikastund.

Min kökskran i stugan ingår i den stilfulla blandarserien Mora One som är formgiven av arkitekten Thomas Sandell för Mora Armatur. Kranarnas tidlösa och funktionella design har inspirerats av en vacker gammal gårdspump i Mora och i kollektionen ingår eleganta blandare för kök, badrum och dusch.  

| TÄVLING |  Det är jättekul att kunna berätta att du har möjlighet att vinna en valfri blandare ur kollektionen Mora One – här ser du samtliga produkter . För att delta i tävlingen behöver du bara gå in på Instagram och:

1) Följa @moraarmatur 

2) På mitt Instagramkonto @elinlannsjo har jag publicerat samma inlägg som detta, och där svarar du på följande fråga: Vad innehåller en härlig fikastund hemma hos dig?

Tävlingen pågår tom 31/10 kl 13.00. Mora Armatur väljer en vinnare, och vinsten är en valfri blandare från den vackra Mora One kollektionen som har ett värde mellan 3.800kr – 11.995kr.

OBS! TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD, VINNAREN BLEV @JOHANNA_EGEMAR , STORT GRATTIS TILL DIG!

 


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »