KERAMIKEN

Har ni sett RUSTIQUE? Det är en kollektion keramikfat som jag tillverkar i olika storlekar och former och i begränsad upplaga.

För att få fram uttrycket med blank turkosgrön yta som möter stänkprickar i frostigt ljusblått har jag experimenterat en hel del med olika glasyrer. Och jag är verkligen jättenöjd med slutresultatet.

 Idag fotograferar jag kollektionen till webshopen. De kommer inom kort att bli en nyhet där. Men herregud vad jag stökar till det vid varje fotografering, jag brukar le lite åt det efteråt.

“Men gud vad har jag hållit på med?!”, brukar jag undra när jag efteråt ser mig omkring, och jag vet ju svaret. När jag är i farten, mitt i en kreativ process eller så, så stökar jag runt, jag sprider ut mig, flyttar på en massa grejer, ändrar, justerar, leker och testar.

Och så där behöver jag hålla på, för det är precis just då som jag är mitt i, och fullt närvarande i skapandet. Det ter sig nog för andra en smula oorganiserat men någonstans följer skapandet en inre struktur där jag prövar olika idéer och impulser mot den målbild som jag från början sett framför mig.

Jag kan erkänna att jag dock har en hel del att städa upp efteråt. Men det känns mest härligt och befriande på en och samma gång.:) Och så här blev alltså slutresultatet av morgonens fotografering!

 

 

 

 

 

  

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »