Om böcker och känslan.

morgon

Solen strilade in i köket medan jag gjorde kaffe och kokade ett ekologiskt ägg. Så mycket godare och vackrare än alla andra ägg. Just like a Dream på repeat idag. Jag hakar så lätt upp mig när jag tycker om något.

bok

Igår fick vi upp ett nytt hyllsystem i vårt sovrum och när jag plockar upp alla dammiga böcker så fastnar jag lätt. Här är en hög med favoriter. Böcker är nog en av de saker som allra mest kan etsa sig fast i minnet på det speciella viset. Jag minns så exakt vad jag gjorde och kände, var jag befann mig, vilken månad, vilket år, vad jag hade på mig, hur sanden kändes mot huden när jag läste en viss mening.

10 boktips:

Sputnikälskling – Haruki Murakami

Prioritaire – Iselin C. Hermann

Mr Tourette och jag – Pelle Sandstrak

Aimée & Jaguar – Erica Fischer

TVÅ scener ur ett äktenskap – Märta Tikkanen

Montecore – Jonas Hassen Khemiri

Vad jag älskade – Siri Hustvedt

Vindens skugga – Carlos Ruiz Zafón

Adams bok – Åsa Moberg, Adam Inczèdy – Gombos

Stål – Silvia Avallone

Jag fastnar oftast för böcker som ligger på gränsen. Mellan det drömmiga, surrealistiska, overkliga och verkliga. Mellan sjukt och friskt. Mellan vänskap och kärlek, barn och vuxen, verkligt och påhittat. STÅL läste jag senast och den är fantastisk. Läs den säger jag bara.


08 Comments

 • Elin
  Elin 5 maj, 2014 at 19:22

  En dag kanske du kommer skriva en bok? Har sagt det förut, hoppas det inte blir tjatigt. Du har verkligen språkets gåva. Dina texter är som små dikter även fast du bara skriver om det vardagliga.
  Ska bli kul att se hyllan sen och hur det blivit efter att ni målat om i vardagsrummet 🙂 Du inspirerar på så många sätt med dina fina bilder, din inredning allt! Tack för din fina blogg!

  • sa-fint-jag-vill
   sa-fint-jag-vill 6 maj, 2014 at 07:32

   Men gud vilken fin kommentar. blir helt varm i hela kroppen. TACK <3 Jag älskar att skriva och att uttrycka mig, liksom att fånga det lilla och det stora i både bilder och ord. Ska visa mer av både vardagsrum och hyllplan så småningom 🙂 ha en fin tisdag nu!

 • Nilla
  Nilla 5 maj, 2014 at 19:41

  Tackar för tipsen! Murakami är en stor favorit hos mig

  • sa-fint-jag-vill
   sa-fint-jag-vill 6 maj, 2014 at 07:32

   Visst är den fantastisk! fin tisdag till dig

 • A.L
  A.L 7 maj, 2014 at 07:42

  vi verkar ha samma smak i böcker och blev nu genast nyfiken på STÅL..
  Hade tänkt att läsa om Kafka på stranden, ä l s k a r den boken…Sputnikälskling likaså men kanske ska jag ta och klicka hem lite nytt ändå. Tack.

  • sa-fint-jag-vill
   sa-fint-jag-vill 8 maj, 2014 at 07:26

   Då ska du läsa STÅL tycker jag, den är så starkt, vacker, känslofylld och språket är helt fantastiskt. Kafka på stranden får sättas upp på min lista nu 🙂

 • Malin
  Malin 14 maj, 2014 at 19:32

  Stål- fantastisk bok! Vilken underbar bokhög! Tips från mig- The Timetravellers Wife:)

 • Nanna
  Nanna 17 maj, 2014 at 07:38

  Tack för tips Malin! Får kolla upp den. Fin dag till dig!

Comments are closed here.

Translate »