the dream of the deep south

titiyo-Jills-veranda_992

Det finns ett program som jag ser fram emot att se varje vecka. Det går på SVT och heter Jills Veranda. Många av er har säkert redan sett programmet där country sångerskan Jill Johnson bjuder in kända svenska artister till sitt hus i Nashville.

En av mina största drömmar är att resa runt eller bo en längre tid “in the deep south”. Då jag varken stödjer republikanerna eller är troende är dess kultur egentligen helt tvärt i mot mot vad jag står för.

Men det är något annat som lockar. En stor del kommer nog från alla filmer och tv program man blivit matad med sedan man var liten.
Som “Lilla Huset på Prärien” böckerna som jag läste allihopa och självklart sen serien, Dr Quinn och ungdomsförälskelsen Sully som i sin western outfit nog fick de flesta tonårstjejer att sukta, och självklart Zorro.
Jag har ju tyvärr inte haft möjligheten att resa till andra sidan Atlanten ännu.

Vad det än är som gör att jag har en dragning dit så får iallafall detta program mig att längta extra mycket att dokumentera mitt södern, hur jag vill uppleva det, med kameran som min bästa vän.
Sittandes på en knarrig gammal veranda, spelandes vinylskivor ackompanjerat av syrsor, göra roadtrips bak på ett pickup flak med vinden i håret eller allra helst hitta en gammal gul skolbuss att resa runt i, som en vän jag träffade en gång gjorde. Lära mig spela banjo av en äkta hillbilly, äta taccos till frukost, göra en fotobok om öde guldgrävarstäder och komma till boots himlen.
Min dröm är det nog många som delar och jag hoppas verkligen att jag får möjligheten en dag att göra precis det jag drömmer om. Men först bör jag nog ta körkort och till dess får jag följa alla dessa filmer och tv program som gör att jag nästan upplever södern på riktigt.

 

 

marit-bergman-Jills-veranda2_992

Kakan-Jills-veranda_992
Bilder:SVT


No Comment

Comments are closed here.

Translate »