Pepparkakshuset check

Nu är äntligen huset jag skrev om här, i ett bygge. Tadaaa! Bränt socker är absolut att föredra framför kristyr när du ska sätta ihop det. Men dekorera gör du bäst innan när du kan ha sidorna liggande på plan yta. Det blev precis som i verkligheten tänkte jag när det stod klart, vint och skevt som ett hus ska va!

Och ser ni att det snöar? Jag brukar ta en vanlig tesil när jag ska pudra med florsocker, finns ju en himla massa fräsiga redskap för detta, men om en inte pudrar dagligen så funkar det lika bra på detta sätt.

Idag har jag skickat årets sista faktura och nu ska jag slå in julklappar innan barnen kommer hem. Idag är det även årets mörkaste dag så det passar ju utmärkt att tända ett ljus i pepparkakshuset. Vill verkligen flagga för att använda ljus som är 100 % stearin och inte innehåller paraffin, kika efter svanenmärkta ljus. Så himla onödigt med paraffin när ljusen varken är bra för dig eller miljön. Ljus är ju lite av grejen den här tiden på året och jag är glad att det forskas en hel del på ämnet. Det är fortfarande oklart hur sotet från ljusen påverkar oss. Och visste du tex att vita ljus är mer miljövänliga än färgade eftersom färgen tillverkas av olika blandningar av metaller och kemikalier. Om du vill läsa mer om stearinljus så gör det här eller här. Önskar er en skön torsdag så här dagarna innan…


02 Comments

 • http://LisaMariesvarld.blogg.se
  http://LisaMariesvarld.blogg.se 21 december, 2017 at 19:51

  ALLTSÅ, så galet fint!!!

  • Lina Östling
   Lina Östling 22 december, 2017 at 01:19

   TACK! Det tog en vecka att ladda upp, men sen så!! Önskar dig en skön julhelg, GOD JUL!!

Comments are closed here.

Translate »