Granflytt och nytt golv

Igår kväll så sa barnens pappa, -Vet du, jag tror att vi nästa år inte ska ha granen i matrummet utan i hallen. Det sista, hallen, sa vi i kör, som om vi läst varandras tankar. Som tur är tycker vi lika om rätt mycket, trots att han är ingenjör och jag, well, inte alls en ingenjör. När barnen hamnat i säng alldeles för sent tog vi och flyttade granen. Att vänta ett helt år verkar ju knasigt. Imorse när barnen kom ner för trappan för att äta havregrynsgröt lyste granen upp vår mörka hall.

Minns så väl längtan efter att bli vuxen som liten, men så här dagarna innan jul, skulle jag vilja uppleva det ur en litens ögon igen. Mitt i jultressen som många verkar befinna sig i sa min dotter häromdagen att december känts som en evighet, tänk att julkalender började första december och det är ju typ hundra år sen. Vad skönt att få längta så mycket så en knappt står ut, så en måste rota igenom huset efter paketgömmor och bara lossa kortsidan på det mest spännande paketet för att kolla bara liiite vad som ligger i. Minns ni?

Och vi verkar redan nu fått paket, ser ni att det ligger nåt där under granen? Hm, en granätare.

I mellandagarna ska vi försöka se över det här med att slipa golvet i köket. Vi vet i tusan hur vi ska behandla det bara, och ju mer vi läser på om det, desto svårare blir det att bestämma sig. Karin har sammanfattat det rätt bra här. Men är det verkligen smart att ha ett såpaskurat golv i köket? Det är ju definitivt det allra finaste (tycker jag) men hur ofta kommer det skuras. Ja det kan ju bara vi svara på, men där säger erfarenheten att det inte kommer bli så ofta som det kommer behövas. Måla vill vi absolut inte, och att behandla med vax/olja/lut/pigment osv kommer ge oss ett golv som är fint i några år, men eftersom ett golv slits olika, mest där en går ofta, kommer vi antagligen behöva slipa om golvet när det blivit synliga “gångar” i köket. Det går liksom inte bara att behandla den ytan som slitits. Har ni några bra/dåliga erfarenheter eller idéer så dela gärna! Det börjar bli dags att ta tag i golvet nu för vi kan inte sätta några golvlister innan det är fixat. och det vill en ju för att få den där färdiga looken.

I matrummet har jag nu målat om fodren, de blev alldeles för gula från början. Jag fick faktiskt med mig lite brytpasta och kunde bryta egen färg hemma, det var JÄTTEKUL. När jag var klar insåg jag att fodren i matrummet har fått samma färg som fodren och luckorna i köket. Okej då, då är det väl den färgen vi gillar dårå. Nu ska jag iväg på julavslutning och sen är det bara en sista jobb-slash-göra-det-sista-vid-datorn innan jag tar julledigt på riktigt.

Follow my blog with Bloglovin


04 Comments

Leave your comment
 • Babes in Boyland
  Babes in Boyland 20 december, 2017 at 21:11

  Så fina bilder Lina! <3

  • Lina Östling
   Lina Östling 21 december, 2017 at 09:23

   Tack snälla! God jul på er

 • Susanne
  Susanne 23 december, 2017 at 20:24

  Hej
  Ville bara berätta att vi behandlade vårt golv på landet med hårdvaxolja (först vitpigmenterat 2lager och sedan ett lager ofärgat) för 11 år sedan. Det har hållit superbra och var lätt att applicera så vi har fortsatt med huset i stan. Enda nackdelen jag kan se är att det blir lite halt så undvik trappor.
  Fin blogg du har!
  God jul!
  Susanne

  • Lina Östling
   Lina Östling 28 december, 2017 at 15:30

   Hej, och tack för info! Ja det kanske inte blir “gångar” som vi befarar.. Just igår var vi inne på såpaskurat, men det där skiftar ju från dag till dag 🙂 Ha en skön julledighet! / Lina

Leave your comment

Translate »