En liten historia

#inredning #vintage

Torsdag redan, så härligt! Idag när jag sprang runt och pratade i telefon och fixade så som en gör för att vara maximalt effektiv, såg jag det här. Sol på skänk. Ja det är kanske lite tjatigt med ljus nu kan tyckas, men vi delar nog alla samma religiösa upplevelse när lite sol hälsar på gissar jag?

Den här skänken tog jag och målade med kalkfärg för några år sedan. Det är helt med flit att färgen under inte skrapades rent innan, jag ville nämligen ha det så där skrovligt. Nu vill jag egentligen ha skänken trären och har börjat tvätta av kalkfärgen på ena sidan, men hujedamig vilket jobb. Går det att bara måla över tror ni? Det skulle ju kunna vara plan B. Det här var inget noggrant projekt så jag har inte behandlat skänken efter målning så som en ska göra om en kalkmålar möbler. Och då skavs det såklart bort färg. Alla tips välkomnas här.

Ett parti tavlor köptes på auktion för en 50-lapp förra veckan. Gillar den lilla med de karga träden. Och gubben som filmar super-8 är lite knasig. Men, vill berätta för er om krukan. När jag köpte den på Retuna berättade försäljaren att den är gjord av en man som jobbat som snickare i Eskilstuna. En dag råkade mannen ut för en olycka och trillade från en byggställning med resultatet att han blev blind. Han började då göra dessa krukor, ingen den andra lik. Visst ser de ut som en björkstam? Krukan har struktur, så någon som inte kan se den kan känna den. Ett ting blir så mycket mer av sin historia. Det kan ingen fabrik i världen konkurrera med. Porslinsblomman har vi ärvt från barnens gammelmormor, fint att hon finns med oss i växterna här hemma.

Älskar ju annars det torkade. Hittade en gammal hortensia i ett skåp igår. Haha, typiskt mig att spara en gammal blomma, men den är fortfarande jättefin så varför slänga? Är nog den mest spariga person jag vet, på gott och ont. Men det där med slit och släng är ju inte riktigt min grej.

 

Njut av dagen, snart helg!!


03 Comments

Leave your comment
 • anna
  anna 15 februari, 2018 at 22:25

  Vilken fin historia och satte vackra bilder!!

 • anna
  anna 15 februari, 2018 at 22:26

  Jatte skulle det förstås vara,skriver pa en dator utan svenska alfabetet….

  • Lina Östling
   Lina Östling 16 februari, 2018 at 12:49

   Ja visst är det!! En hoppas ju att det gått bra till slut för denna kreativa person. Och vad störigt det är när en ser att en skrivit fel och det inte bara går att ändra, haha, men jag fattar precis vad du menar, utan ringar och prickar!! Ha en skön helg // Lina

Leave your comment

Translate »