URBAN GARDENING TRUCK

Det här är Petra. Idag upptäckte jag hennes fantastiska verksamhet som hon precis startat upp. Petra har en egen Gardening Truck och med den åker hon runt i staden för att göra stadsodling mycket enklare. Idag har Petra kommit till Slottsskogskolonin och hon plockar fram ett urval av färdiggrodda potatisar, uppdrivna grönsaksplantor och en hel del verktyg och jord. Jag lägger vantarna på lite plantor, bambupinnar, en söt busktomat och Cherie-potatisar som ska bli klara tidigt. Så himla smidigt att få allt det här serverat precis utanför stugan! 

Petra åker runt och besöker stadens torg och olika events. För de som vill ha ett besök från Petra så är hon bara ett telefonsamtal bort, säger hon. Hur bra som helst för väldigt många, tänker jag! Jag tänker att konceptet påminner lite som glassbilen ni vet. 

Stadsgrodd heter Petras rullande handelsträdgård och fokus ligger på ekologi och närhet, att alltså finnas tillgänglig för oss stadsbor som inte alla gånger kan ta oss utanför stan till plantskolor och trädgårdsbutiker. Så ikväll är det jag som sätter mina potatis, planterar om min tomat och pysslar om de mindre plantorna. All in på gardening just nu!

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »