AURO VÄGGFÄRGER / RESULTATET

Ni som följer mig här på bloggen har nog inte missat det roliga uppdrag som jag haft de senaste veckorna för Auro. Min uppgift har varit att tolka några av Auros vackra väggfärger och sedan visualisera det i en serie miljöbilder, och nu ska ni få se resultatet!  

I mitt förra inlägg om uppdraget avslöjade jag lite om hur det gick till bakom kulisserna vilket jag fick så fin feedback på och därför tänkte jag fortsätta på samma vis och berätta vidare om konceptet och hur jag arbetade med det i praktiken.

Omedelbart, alltså redan från början visste jag att jag i det här sammanhanget ville använda ett avskalat uttryck i bilderna för att skapa stämning och en dämpad och eftertänksam känsla. 

Men först skulle jag välja ut fyra vackra väggfärger att arbeta med, och det var lättare sagt än gjort. Så många härliga kulörer att välja på. Tills slut blev det två ljusa, den grå kulören Steel och en beige kulör Oyster 913, och två mörka, den dämpade Duvblå och den mustiga gröna kulören Jade. 

Auro har som jag tidigare nämnt egenskaper som giftfri, naturlig och ekologisk väggfärg. Allt detta ville jag såklart lyfta fram, så konceptet och idéerna till bilderna formulerades utifrån det. Hur har jag då gjort i praktiken? Jo, ungefär så här:

För att återspegla dessa egenskaper tog jag in element i bilderna som träd, änglika vilda blombuketter och naturmaterial av böljande linnetyger, trä, handgjord keramik och glas. För att dessutom skapa en levande känsla och lyfta fram att färgen är giftfri tog jag in själva målandet i bilderna och jag använde autentiska miljöer, så vi fotograferade i ett sekelskifteshus som renoveras och i en lägenhet där man målade om ett rum.

Alice som fotade hela uppdraget och jag, arbetade med ljuset och skuggor i bilderna för att få fram en dämpad och eftertänksam stämning. Och genom att använda endast några få, men noggrant utvalda detaljer var ambitionen att ge utrymme och rikta fokus åt de vackra och nymålade väggarna!

 

Okej, här kommer nu bilderna, hoppas du tycker om dem och blir lite inspirerad! 

 

Oyster 913

Oyster 913

 Duvblå

 Duvblå

 Oyster 913

 Oyster 913

Duvblå

Duvblå

Jade

Jade

Steel

Steel

 Steel

 Steel

Jade

Jade

Skulle du bli särskilt förtjust i någon av färgerna är det bara att kolla bildtexten, där finns namnet på respektive kulör. 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »