Mr Perswall – tävling!

Som många av er säkert redan vet har vi en betongtapet i vårt vardagsrum från Mr Perswall. När vi flyttade
in i våran lägenhet i våras var alla väggar väldigt sunkiga och hela
lägenheten luktade gammalt. Inget hade nog förnyats på minst 40 år. Så trots att
det bara är ett korttidskontrakt, målade vi om alla väggar och satte upp tapet
i vardagsrummet och i Sonny Lous rum.
Det gjorde extremt mycket och den gamla doften försvann.

Eftersom det är en hyresrätt var det inte läge att börja slita ner gamla tapeter och börja
karva i väggen för att få ett rustikt uttryck. Så därför passade det perfekt med en betongtapet som
dessutom var en Easy Up, alltså perfekt för nybörjare som JonCha och jag.
Hur man sätter upp en Easy Up tapet kan ni se här i ett tidigare inlägg.

Mr Perswall som precis släppt den nya kollektionen Shadeskontaktade 
mig för ett tag sedan och ville göra ett samarbete och ha en exklusiv tävling med er läsare.

Tävlingen går ut på att Du går in på Mr Perswalls hemsida och väljer valfri favorittapet,
sedan beskriver Du vilket rum Du vill tapetsera och hur och vilken känsla Du vill att rummet ska förmedla
i kommentarsfältet här nedan.

 

_MG_3535
Tapet – Concrete Wall från Mr Perswall, insektstavla – Brandstationen, stor kruka med kaktus och träskärbräda – Granit,
korg med lock – Afroart, beige ljuslykta – Skogsberg & Smart, vit keramik skärbräda och vita skålar – Kerstin Malmberg,
trälåda, grön lampa och kruka med ampel – Brandstationen,
snäckor – Love Warriors, turkos skål – Anne Junsjö,
resten diverse vintage fynd.

_MG_3597

 

_MG_3556

 

_MG_3560

 

_MG_3592

_MG_3602
Foto: Anna Malmberg
styling: Filippa Malmberg

 

Priset
3 vinnare totalt. 
Första priset består av 15 kvm valfria tapeter från Mr Perswall och en hotellövernattning för två personer på
det underbara spahotellet Yasuragi i Stockholm. För att uppnå optimal avkoppling kommer
vinnaren med sällskap ta del av Yasuragi-paketet JAPANSKA SMAKER vilket består av: 

– Övernattning i dubbelrum inkl. frukostbuffé 
– Japansk avsmakningsmeny
– Entré till japanska badet och te- och fruktbuffé
– Aktiviteter enligt dagsprogram
– Yukata (japansk bomullsrock), tofflor samt badkläder
– Incheckning 15.00 och utcheckning 12.00

Totalt värde 1:a pris: cirka 9 125 SEK.2-3 pris: 15 kvm valfria tapeter från Mr Perswall. Totalt värde: Cirka 4 425 SEK

 

Yasuragi
spahotellet Yasuragi

 
Nu hoppas jag att ni kör så det ryker och skriver ner era bästa formuleringar
här nedanför! Det finns inga begränsningar!

Tävlingen pågår fram till söndag den 13 september.

Lycka till kära ni!

 

Anna signatur

 

 


45 Comments

 • Nora
  Nora 31 augusti, 2015 at 16:08

  Jag har suktat efter tapeten Blossom ur Nostagic-kollektionen. Den skulle jag vilja tapetsera hela vårt sovrum med för att ge sovrummet en härligt lugnt och lite romantisk känsla med en vintagetouch. Det kan vi behöva efter några härjiga småbarnsår!

 • Petra Wilhelmsson
  Petra Wilhelmsson 31 augusti, 2015 at 17:44

  Madame Plantier av David Carlson är en dröm som skulle få pryda min vägg i vardagsrummet. En känsla av sommar året runt och som man bara känner sig helt omfamnad av.

 • Sofia
  Sofia 31 augusti, 2015 at 21:14

  Tapeten season skulle jag vilka vinna! Har letat länge efter en som ger precis den känsla jag vill ha och här är den! Personlig, varm och lite sagomystik.

 • Linda
  Linda 31 augusti, 2015 at 21:54

  Tänk vad roligt att sätta upp Random Clouds i min pojkväns kök, liksom smyggöraomdet till mitt kök. Surprice – ett riktigt happykitchen.

 • Eleni
  Eleni 1 september, 2015 at 02:13

  Hæ hæ from Iceland! I dont know if I can take part in this competition or not… I would love to have the “Green Wall” from the collection Captured Reality. Living in Iceland means living in deep snow for at least 6 months per year so I’m trying to make our home as green as possible to prepare for the deep winter blues! I’m collecting old furniture, plants and embroidered framed art. I’m going towards a neo-folk neo-70’s look! There are no interesting wallpapers in Reykjavik so getting this one would be great! I want to contrast the white cold exterior with a green tropical interior!

 • Karin Synnergren
  Karin Synnergren 1 september, 2015 at 13:11

  Så otroligt snygga tapeter och så svårt att välja.Men fastnade speciellt mycket för Concrete Wall och Copper Plates,bägge skulle passa perfekt i det gamla barnrummet som jag hade tänkt göra om till ett kontor till min goa gubbe.Lovar att gubben skulle älska att få ett kontor med en av dessa tapeter.Skulle bli en för tidig 45 års surprice,så han äntligen slipper ha alla papper och pärmar lite här och där.Ett eget inbjudande rum,speciellt för honom.Där han även kan koppla av en stund,från sin rätt så stressiga vardag!

 • Linda
  Linda 1 september, 2015 at 13:24

  Star Map (P112601-W) ur kollektionen Destinations skulle passa bra som fondvägg i mitt sovrum, i kombination med en ljusgrå tapet på övriga väggar. Inredningen skulle gå i lite industriell stil blandat med vintage. Metall och trä, allt med charmig patina. Fluffiga, ljusa, textilier – både som sängkläder och gardiner. Kort sagt: Skirt och sirligt, som skapar en ljus och mjuk kontrast till den i övrigt avskalade och nedtonade inredningen. Rummet ska ge en lugn, vilsam, känsla, men samtidigt upplevas som ombonat och inbjudande. Lite äventyrligt och fantasifullt blir det också genom att stjärnkartan finns att titta på och drömma sig bort genom, om man har svårt att somna någon kväll. 🙂

 • Tina Lindberg
  Tina Lindberg 1 september, 2015 at 14:15

  Ååååh Mr Perswalls tapeter har jag kikat in hos många ggr och bara älskat deras bilder/tapeter!!!
  Men, nu har jag bestämt mig för att vi ska ha tapeten Leaves i svartvitt (DM313-1) i vardagsrummet bakom soffan. Den står mitt emellan 2 fönster som går till golvet så jag är säker på att det kan bli hur snyggt som helst! Jag håller på med en makeover där så en ny tapet skulle ju vara kronan på verket. Har ett Kinaskåp jag målat om i en varmgrå supermatt nyans (jag vet man ska inte måla på dom men det blev så himla bra!), ska bygga en låg bänk av gamla återvunna plankor så du kan kanske tänka dig känslan i rummet? Blir harmoniskt som attan 😉
  Kram Tina

 • Anna Anckarman
  Anna Anckarman 1 september, 2015 at 14:24

  Jag väljer tapeten Blossom ur kollektionen Nostalgic till vårt sovrum i ett hus från 1905. Stora delar av huset har pärlspont så en tapet som “tar för sig” har jag råd med här. Tapeten ser ut som ett blommigt, lite slitet, vackert tyg och det blir perfekt som bakgrund till alla fina gamla prylar och möbler som jag samlat på mig.
  Tillsammans blir det här rummet som en scen ur en teaterföreställning!

 • Anna Algebäck
  Anna Algebäck 1 september, 2015 at 14:44

  Ser framför mig att jag vaknar går ut i den lilla hallen utanför sovrummet som leder till badrummet. Där vill jag varje morgon mötas av Aerial view och då känna tacksamhet, hopp och lust för att sedan starta varje dag som den bästa.

 • Petra Kristensson
  Petra Kristensson 1 september, 2015 at 14:48

  Jag bara älskar Mr Perswall, kollektion Nostalgic är just nu en favorit. Asian wind P161701-4 vore en dröm i hallen bakom vår vita trappa. Jag vill att trappen ska kännas lugn och rogivande men ändå maffig och med en fullhöjd på 5.60 kommer de bli just så fint som det jag har letat efter.

 • Bent lauritzen
  Bent lauritzen 1 september, 2015 at 15:15

  Bent Lauritzen
  Jag gillar ert utbud av tapeter. Jag har hitta en jag fasnat för det är copper platers
  Jag vill ha den ner till källaren i trappan och hallen där nere eftersom den ena vägen är svängd do kommer den att göra sej fin

 • Mari Pantzar
  Mari Pantzar 1 september, 2015 at 17:58

  När vi flyttade till hus skulle ett av rummen göras om till allrum/bibliotek. Våra tillfälliga bokhyllor ställdes dit och fylldes med våra ca 30 hyllmeter böcker. Detta var sju år sedan och det börjar bli dags för renovering. Det ska göras väggfasta hyllor i svart mdf upp till taket (som är typ fem meter upp), väggarna ska vara lila bakom (det lilla som kommer skymta mellan böcker och eventuella tomma hyllplan).Golvet ska täckas av grå heltäckningsmatta och lila herdematta på det. Mycket lila och grått med andra ord. Inte heller mycket att tapetsera kan man tänka sig. Men jo: som den typografinörd jag är skulle jag vilja ha Perswalls Alpabetting – Play with words i taket! Så var man än är i rummet omger man sig med ord och bokstäver.

 • Nina Frank
  Nina Frank 1 september, 2015 at 18:50

  Vi håller på att totalrenovera ett 70-talshus och har nu kommit till hallen. Den är över 5 meter hög och och knyter ihop de två planen. Vi vill att den ska kännas levande och rofylld samt utnyttja den höga takhöjden just där. Hazy illusions eller Global harmony skulle göra sig fantastiskt fina där. I sovrummet pryder Mount tigermore ena väggen. Helt fantastisk.

 • Therése Lundh
  Therése Lundh 1 september, 2015 at 19:15

  Mitt i vardagsrummet (mot väggen såklart) står den gamla öppna spisen från när huset byggdes på 40-talet.. Numera vitmålad och omgiven av vitt vitt och åter vitt. Jag vill fånga upp det gamla, rustika, det retro, som så underbart kompletterar allt det stilrena. Nytt grått trä-(läs: laminat) golv redan på väg in som ska framhäva soffan och möblerna i svart/antracit, vita kuddarna, diy-marmor-bordet och silverdetaljerna, stilleben och gröna växter i fönstrena med gardinerna hängande ända från taket.. Det är mitt vardagsrum! Min vita öppna spis omgiven av väggen med “Old Wooden Wall” från Mr. Perswall är vad som skulle göra det komplett.

 • Solis
  Solis 1 september, 2015 at 19:55

  I mitt vardagsrum som går mest i vitt grått och olika turkosa nyanser skulle Wings of desire passa perfekt. Jag bara älskar fjärilar med sina skira vackra vingar. Efter en lång tid av motgångar med sjukdom och medföljande dålig ekonomi har det gjort att jag varit väldigt låst vid hemmet, jag som älskar att resa. Denna tapet med sina framträdande fjärilar som flyger mot den blå horisonten ger mig en känsla av frihet. Att man aldrig ska sluta kämpa, att därborta i horisonten finns drömmarnas mål, att dit kan man faktiskt ta sig. Den skulle finnas där som en ständig påminnelse om mina mål i livet och samtidigt en ögonfröjd som heter duga och som skulle passa fantastiskt bra tillsammans med min lite franskinspirerade inredning. Wings of desire Art.nr P231801-6 /Solis

 • Oskar
  Oskar 1 september, 2015 at 21:37

  Jag är 15 år och heter Oskar. Mitt tonårsrum känns tråkigt med sina blåmålade väggar och en svart fondvägg. De blåa väggarna är snedväggar och det hade varit så läckert att ha dem tapetserade med den assnygga tapeten Another world part II – Go beyond time and space (Artikelnummer P200802-7 Design BoidKollektion street art.
  Den ger ett otroligt djup och skulle passa bra till jeanskuddar, en dubbelsäng med en massa kuddar i jeans, svarta bomullskuddar och skulle du vara en “kryp upp soffa” där jag och mina polare skulle kunna hänga.
  Håller tummarna!
  /Oskar

 • Solis
  Solis 2 september, 2015 at 12:17

  Tillägg till tidigare inlägg. Märkte när jag läste mitt inlägg om “wings of desire” att jag skrev alldeles för lite om mitt rum och inredningsstil. Är vardagsrum i ett typiskt 40 tals hyreshus. Har ett stort fönster med balkongdörr i änden på rummet. Ett mindre fönster på väggen till vänster när man kommer in i rummet. Är på väggen där dörröppningen till hallen är som jag tycker denna tapet skulle göra sig väldigt bra och oxå tillföra att rummet får ett djup där. Har en matrumsmöbel där mot det lilla fönstret strax intill. Är ett ikeabord som jag slipat på trät och ska måla med vintagefärg så det blir avskavd turkos tillsammans med vitt tror jag. Slipat så brädorna ska synas. Har än så länge vita tygfåtöljer till från ikea men börjar bli väl slitet. Har 2 rottingliknande fåtöljer (men i något böjträ)som jag ska måla och byta tyg på tror jag.Mittemot står ett gammalt skåp jag försökt måla i Provence turkost. Men blev lite för stark och mörkt blå för min smak så ska dämpa den. Ev blir det grått istället i vintagefärg eller franskt beige…Har en beige begagnad Dover soffa som jag måste klä om pga slitage men älskar den. Ett runt soffbord från Ikea som jag målat underredet i vit vintagefärg och bordsskivan i grått. En fåtölj med fotpall i Howardmodell som jag inte är överens med tyget på som är typ mörkt sandfärgat plyschsammet så har dem övertäckta med bla linnetyg. Får se om jag säljer för när jag köpte begagnat trodde jag att jag kunde ha dem ihop, men rummet för litet, så vet inte om det är värt att klä om. Inget fel på tyget men inte min smak. Sedan har jag oxå ett jättefint litet avlångt vitt gammalt bord med svarvade ben som jag har i hörnet mellan fåtöljen och fotpallen. På det en stor vit gammal krusidullig ram med en fin affisch i som påminner om Provence. På den oxå bl.a en fejk fotogenlampa med äkta topp men botten är en stor vas jag målat turkos. Vita väggar. Just nu vita gardiner och hissgardiner i sand. Stora fönstret som jag satt vita jalusiluckor i som insynsskydd. Har ljusturkosa sammetsgardiner från IKEA, som jag fått men inte satt upp ännu, men bara ett par.Mattan är mörkt turkosblå och turkos i ull men vet inte om jag ska ha den kvar. Har ju andra detaljer oxå i form av tavlor, speglar och annat. Ovanpå skåpet på väggen bl.a en stråhatt från Ikea. Har försökt med små medel att skapat lite sydfransk stil hemma. Har nog bara begagnat hemma vilket jag gillar. Gillar inte slit och släng….Tror denna tapet skulle tillföra wow faktorn även om den inte är typiskt fransk så påminner den ändå om trädgårdarna där nere. Se tidigare inlägg. Blev långt tillägg…:)) / Solis

 • Sofie Olsson
  Sofie Olsson 2 september, 2015 at 14:37

  Dis, dimma, krispigt, rogivande och lugn – det är ledorden för vårt sovrum som vi håller på att fixa sista touchen på.
  Nya kollektionen “Shades” och specifikt tapeten “Sunshade” i grå/grön ton från Mr Perswall är på pricken rätt för att skapa den stämningen vi vill ha i vårt sovrum.
  Längtar redan till allt är klart och få vakna upp en söndagsmorgon med frukost på sängen i en lugn och rogivande atmosfär…

 • Johanna
  Johanna 2 september, 2015 at 16:46

  Vi, alltså _vi_ – som i han och jag, ska flytta till den första egenköpta lägenheten i höst. Vi
  borde sväva på små moln, men vi diskuterar. Minimalistisk stil, bohemisk stil, möbler, icke möbler, elkontakter osv. Vi diskuterar kring precis allt. Utom färgen grått. Grått (och lite gult), så ska våran lgh:t bli klädd. Vi är rörande överens om att grått är vår färg. Concrete – Build to last är den tapeten, den vi inte diskuterar om/kring.

  Det finns en plan; att på fredagen, när vi får nycklarna till lägenheten åka dit och skapa vårt sovrum. För finns det ett sovrum kan vi bo där, bland flyttkartonger, diskussioner, möbler och icke möbler. Sovrummet blir vårt rum, vår oas där vi kan diskutera vardagen, där vi kan andas och leva.

 • Beata Holmgren
  Beata Holmgren 3 september, 2015 at 09:27

  “Att drömma är att resa”. Med en fantasikarta i taket spinner man världar åt John Blund och håller det förtrollade äventyret vaket. Med självlysande färg längs landsgränsernas kanter och små blinkande stjärnljus i slinga för att få knoppen att vaggande swinga. I den största av hängmattor som täcker hela rummets rymdiga atmosfär, guppar man i ett kuddigt hav mot en fjärran Prinsosfär. Mot Landetlångtbort i de sömndrucknas rike rider man genom kartans dungar och tjärnar, mot en värld som inte har sin like. Under sitt täcket av guld och sin taklampa av kungakronekrans, blir drömmen en magisk saga – en ridderlig frihetsdans. Med gyllenehörn och kungliga motiv på sovslottets väggar kan magin aldrig brista, ty om natten blir hela takvärlden en skattkista. Tapeten heter:My Hoods Artikelnummer P181401-8Design BoidKollektion Interaction
  Jag skulle välja en karta från Sagan om ringen, Narnia, Mumindalen eller något från Astrid Lindgrens världar.

 • Susanne Heidgren
  Susanne Heidgren 3 september, 2015 at 12:39

  “Copper Plates” är min favorittapet. Har precis flyttat in i min drömlägenhet. Jag vill använda “copper plates” på en fondvägg, den är industri samtidigt som den är lugn och romantisk. Jag tänker alltid på kyrktak när jag ser den. Jag vill att mitt vardagsrum ska förmedla en atmosfär av värme samtidigt som det är trendigt. Jag vill komplettera med vita och gråa nyanser samt några turkosa färgklickar i form av kuddar och plädar. Sen vill jag ha en massa ljuslyktor i mässing. Mitt vardagsrum ska dels vara en plats för umgänge, romantisk men även en oas enbart för mig att kunna njuta av tystnaden och en bra bok. Det drömmer jag om när jag ser “copper plates”, den styr inredningen och sen kan jag bara njuta av den känslan jag får av den.

 • Johanna Dahlvid
  Johanna Dahlvid 3 september, 2015 at 18:00

  Tapeten Down är min favorit. Jag skulle gärna vilja tapetsera om vårt vardagsrum, då det stått still sedan vi flyttade in. Vi har inte kunnat enas om vilken tapet vi ville ha men vi hittade äntligen en favorit. Jag vill att vårt vardagsrum ska förmedla lugn, en plats där vi umgås och myser med familj och vänner i en harmonisk miljö. Tapeten fick godkänt av sonen (på 5år) också som sa att så fint, så bor morfar också bland massa fluff

 • Stefan Persson
  Stefan Persson 3 september, 2015 at 23:12

  Eftersom vi har allt att vinna och inget att förlora med övertapetsering av våra, av katten, halvt nedrivna institutionstapeter i vårt gästrum/kontor skulle Painted Concrete Wall antagligen skapa det rum alla i familjen skulle vilja ha för sig själv (motsatsen till idag då gästrummet känns som ett rum som inte fått kärlek på länge) Idag lyser en ljuvlig 70-talsblomstergul tapet fläckvis fram under instutitionstapeten. Den blomgula har någon någongång tröttnat på och täckt för med något intetsägande, suck. Mycket var bättre förr, men med digitaltapetsering är möjligheterna oändliga, och det kan aldrig vara fel.

 • Moa
  Moa 5 september, 2015 at 19:19

  Jag är upp över öronen förälskad i Lush Lines från Shades-kollektionen. Det var favoriten i kartan direkt när jag såg den! Det finns många andra fina i den kartan också, absolut, och Mr Perswall har alltid lyckats hitta fina motiv till sina fototapeter (Booked – Hooked on stories från Communications-kartan, Christal Clear från Nostalgic och Another world part II – Go beyond time and space från Street Art är några exempel) … men Lush Lines är nog totalfavoriten, någonsin. För den är så … JAG.
  Jag bor i en enrummare, med kök och hall. Vardagsrummet blir då förstås det rum som används som sovrum, allrum, hobbyrum och sällskapsrum. Det är där man ÄR. Och det är tapetserat i en enfärgad beige tapet. Enfärgade beigea tapeter i all ära (man kan matcha det mesta till det, och många av mina möbler är antingen IKEA-vita eller mörkbruna, så det beigea är ett bra mellanting …), men det ger inte direkt rummet karaktär. Det visar inte vem som bor här. Jag är ute efter något som visar att det är JAG som bor här.
  Jag tycker om sådant som är enkelt och stilrent, men som har karaktär. Inredning som SER enkelt ut, men som inte är det, eller som fyller en osedd funktion. Gärna sådant som man inte märker från början, men sedan måste titta på igen för att få den där “vänta nu lite, vad var det jag just såg”-känslan. Men det får inte bli plottrigt. En plottrig tapet i en enrummare, där man inte har någon annanstans att ta vägen för att tömma hjärnan? Ingen bra idé.
  Men Lush Lines. Åh. Lush Lines.
  Den skulle passa så bra i mitt vardagsrum. Som en fondvägg. Antingen bakom TV:n (så att jag ser den när jag sitter i soffan – för dess balanserade linjer och avsaknad av kontraster skulle göra sig så väldigt bra bakom en TV), eller bakom soffan (eftersom den djupa och fantastiskt vackra gröna färgen skulle passa så bra till den mörkbruna öppna bokhyllan och linjerna skulle balansera de långa hyllorna som går över soffan).
  Lush Lines är den ultimata fototapeten. Jag älskar färgerna i den (djupt grönt i flera nyanser; jag var väldigt ung när jag bestämde mig för att grönt var min favoritfärg, för att vad man än ritade på papper med blyerts – om man lade till grönt så fick teckningen LIV – och grönt passar dessutom bra till trägolv och beige och mörkbrunt och vitt), jag älskar mönstret i den (liggande linjer ger balans till rummet, men det är inte bara vanliga ränder utan något EXTRA, vilket är precis det jag är ute efter) och jag älskar helhetsintrycket av den (den ger mitt hjärta LUGN, och samtidigt känns det som om jag aldrig kommer tröttna på den).
  Lush Lines är min favorit av Mr Perswalls fototapeter. Den skulle komplettera min lägenhet, komplettera resten av min inredning, och göra mitt vardagsrum till HEM. Ett hem som var MITT, helt och fullt. Som inte bara visar vem jag är, utan som är en del av mig.

 • Solis
  Solis 6 september, 2015 at 12:25

  Hej igen… Vet inte om det är tillåtet att ändra sig… Älskar fjärilstapeten men har inte kunnat få tapeten “Open your heart” Artikelnr; E030301-8 ur huvudet. Efter moget övervägande väljer jag den istället. Den är bara jag! Den är som gjord för min inredningsstil som går åt det franska. Mitt matbord som jag ju ska måla i vintagefärg med slitet turkost och vitt på brädorna passar perfekt intill den. Har dessutom beställt en ljuskrona i fransk stil. Mitt gamla skåp som jag målat i mörkare turkost med sliten stil passar oxå perfekt intill. Men det kanske jag målar om i franskt beige eller grått. Bredvid dörren vill jag sätta upp en perfekt tavla i samma nyanser som tapeten. En väninna till mig som är duktig på att fotografera har tagit ett kort på en statyett i Paris föreställande en dansös. Hon har gjort om bakgrunden så tavlan är som gjord att sitta bredvid den dörren, Dessutom är både motivet och namnet på tapeten något som jag verkligen kan associera till. Har ju haft en längre period av sjukdom och därigenom urdålig ekonomi så blivit väldigt mycket låst hemma. Älskar ju egentligen att resa och uppleva saker. Den dörröppningen får då representera att det alltid finns en dörr öppen om man har blicken stadigt fokuserad där hjärtat är. / Solis

 • Anna
  Anna 6 september, 2015 at 19:01

  I somras flyttade vi in i en gammal läderfabrik med fantastiskt ljus från de stora fönstren, 4,5 meter i takhöjd och sjöutsikt. En dröm. Hazy illusions skulle bli fantastisk på en av de stora väggarna och förena industrikänslan i rummet med naturen utanför.

 • Elin Nilsson
  Elin Nilsson 7 september, 2015 at 17:23

  Efter tre år av flatshares och mögliga lägenheter i Paris, har jag precis skrivit på mitt första lagliga kontrakt i Sverige och spenderar nu olovligt mycket tid för att allting ska bli perfekt, 2 timmars jakt på den perfekta tvålpumpen är numera standard. Snubblade in på den här tävlingen och hade velat tapetsera mitt kök med Hazy Illusions, en tapet som är precis sådär drömmig och mjuk som jag vill att min tillvaro ska vara. Fluffiga gråvita moln ger lugnet jag behöver, efter och före plugg och jobb och allt det där andra som är vardagen. Jag tenderar att romantisera framtiden, så ser framför mig hur jag står och lagar currydoftande veggrytor med alldeles för många ljus tända på fönsterblecket, och ett organiserat kaos omkring mig, från rummet bredvid hör jag min kille spela in musik vilket gör min framtidsfantasi fulländad. Till tapeten skulle jag måla mina köksluckor pastelliga, införskaffa växter som inte dör och sätta i brunspräckliga keramikkrukor på bordet, diskbänken och i amplar i krokar i taket så att det blir som en liten köksdjungel. Loppisfynd som stora glasflaskor, marmorfat, en liten barvagn och hela Gröna Anna-servisen och så morfars gamla klaffbord i trä får ta mycket plats och gör att köket känns som en spegelbild av mitt liv. I köket ska finnas plats för mina vänner och familj och alla som vill, och framförallt ska det finnas tid. Tid till att ha de där långa middagarna med lite för mycket vin som ingen kommer ihåg men alla älskar. Tid till att äta färska frallor och 3 koppar te innan dagen börjar på riktigt. Hazy illusions är bilden av hur jag vill att köket ska kännas, och har jag den hela tiden framför mig kanske det är lite mer troligt att min dagdröm blir verklighet.

 • Kim
  Kim 8 september, 2015 at 10:19

  Vi provar lyckan…

  Vårt vardags-/matrum är i behov av lite… liv och själ. Öppen planlösning och vita vägar. Modernt och ljust. Men kalt och opersonligt. Tyvärr har vi kört fast och vet inte hur vi ska komma vidare. Vitt är ju tryggt men kanske också tråkigt. Vi skulle vilja att rummet kändes hemtrevligt, varmt, ombonat och roligt!

  Vi har letat efter en stor tavla eller tapet att ha i matrumsdelen, längst in i rummet. Ett naturligt ställe att ha något som lyfter rummet, dit blicken dras, ovan matrumsbordet. Men då jag och min livskamrat/bäste vän/make, inte delar samma smak i detta avseende har vi kört fast i detta med. Han vill gärna ha något konkret (“Svenska fotbollslandslaget -94 kunde väl vara kul!?”) medan jag är mer för det tonade, mjuka abstrakta…

  Bad honom titta på http://www.mrperswall.se och länka om han hittade något som föll honom i smaken. Blev ordentligt förvånad när han skickade tillbaka NY See! Den är en av mina favoriter med! Vi gillade alltså samma!! Den hoppas jag nu vinna så den kan få liva upp hos oss.

 • Athaar
  Athaar 8 september, 2015 at 17:21

  Hej! Jag har inte varit i mitt rum snart i några år eftersom att det ärligt talat är kaotiskt. På golvet är det svart nagellacksfärg och väggarna har områden som är sönderrivna och fläckiga. Jag pluggar i vardagsrummet och sover bredvid mamma 🙂 Min pappa drar alltid samma mening när jag frågar när vi ska fixa mitt rum “städa det först” eller har inte hittat nån tapetkille. Skulle jag få min favorittapet från Mr. Perswall lovar jag att jag kommer motiveras till att fixa mitt rum. Jag lovar att skicka en före-efterbild haha. I vintras när jag brukade komma tillbaka från skolan, gåendes i mörkret och kylan från stationen hemåt brukade jag alltid gå förbi en villa. På villan finns ett fönster en bit upp och där brukade jag i skymta ett sovrum. Jag glömmer aldrig känslan jag fick. Det var känslan av komfortm av att ha ett eget rum, alltså som man kan ha hur man vill, och göra vad man vill i, vara bekväm i, och bara va’. (Utan mammas tjat om att släcka lampan på kvällen). Det är nog det jag saknar mest med att ha eget rum. Bekvämligheten. That’s my story, Mr. Perswall! Så jag väljer den rogivande tapeten: Carrera Marble!

 • Nina
  Nina 9 september, 2015 at 05:05

  I oktober flyttar vi, och i november kommer en ny familjemedlem. Vi såg den lilla på ultraljud senast idag, hon gäspade, låg nästan färdig för världen, och väntade. Ända sedan jag fick reda på en denna nya persons existens har luftballongen varit ett tema för min fascination. Nyligen köpte jag material att göra en egen mobil att ha över sängen i det nya barnrummet, luftballonger som svävar, och små moln. När jag såg den nya kollektionen Shades från Mr Perswall och Aerial view av designern Magdalena Lundkvist blev jag mållös. Denna tapet skulle jag verkligen vilja ha till det nya barnrummet! Tapeten föreställer luftballonger som svävar ur olika perspektiv över en slumrande stad. Färgerna är matta och vackra i skiftningar av tukos och brunt och förmedlar känslan av äventyr och lugn, precis som vi vill ha i det nya barnrummet. Resten av rummet är i övrigt vitt, med sluttande tak och takfönster, där det går att se molnen passerar förbi utanför. En vägg av Aerial vore så otroligt vackert. Den tapeten får storslagna drömmar att kännas verkliga.

 • malin
  malin 9 september, 2015 at 21:16

  Min favorittapet är Bubbly Elephant som jag hade satt upp i min systersons rum då hans mamma nu flyttar ut i vardagsrummet. För att han är en tänkare, för att elefanter är det finaste djuret och för att han ska få känna att det är hans rum. Spahelgen skulle jag dela med min syster för att hon flyttar ut i vardagsrummet för sin son och för att hon är den starkaste jag vet.

 • Anja Lindkvist
  Anja Lindkvist 9 september, 2015 at 23:07

  Inte ett helt lätt val det där! Men efter mycket eftertänksamhet är det Painted Concrete Wall jag vill ha i mitt vardagsrum! Galet snygg och litet ruffig kommer den att ge min 50-talslägenhet en tidsresa rakt in i nutiden utan att bråka för mycket med sin omgivning av teak, grafiska textilier och gröna växter. Japp, jag älskar den redan!

 • Jennie
  Jennie 10 september, 2015 at 08:53

  Jag såg denna bild och formligen överväldigades av ha-begär. Denna måste jag ha i min trapphall upp till övervåningen, precis som i reklambilden. Denna mix av romantik, ljus och realism men tvivelsutan en tapet älskar jag. Vad vore inredning utan tapeter? Obeskrivligt tråkigt anser jag.
  Vår trappa har fått stå orörd sedan inflyttning för 9 år sedan. Den är från husets gamla del och väldigt vacker med krämvita speglar som bröstpanel. Nu har turen kommit för en uppfräschning av väggarna där och jag håller tummarna för att min trapphall ska få smyckas med denna vägg!

 • Sophia
  Sophia 10 september, 2015 at 23:09

  Ett otroligt lugn kom över mig när jag såg denna vackra tapet. Jag måste bara ha den, tänkte jag. Jag såg mig själv vilandes sväva på moln i mitt sovrum, i en himmel om än något mulen men ack så ljuvlig. Jag sveper om mig i mitt puderrosa täcke och jag faller sen sakta ner mot sängen och snart är jag i djup sömn. Det var Hazy illusions och det var kärlek vid första stund.

 • Brigitte
  Brigitte 11 september, 2015 at 09:55

  Till fleamarketrummet är vi förvarar alla loppis skatter som också får vara gästrum skulle jag vilja välja Dusty Patina den skulle ge den där lite spännande ruffa lagerkänslan som tillsammans med bla Teak inredningsdetaljer samt sängen med härliga textilier skulle bli ett fulländat ännu mer intressant rum att vistas i.

 • Madeleine
  Madeleine 11 september, 2015 at 10:35

  Wow. Vilken perfekt tävling. Har alltid velat besöka Yasuragi då de har ett bra miljötänk (träffade deras miljöansvarige förra året) plus det skulle vara skönt med en helgs avkoppling som småbarnsmamma.

  Den tapet jag tyckte var finast (svårt val) var Back to School. Och den tyckte jag skulle vara perfekt i mitt lilla kök med sneställda väggar, pinnstolar och rottingfåtölj i den anslutande balkongen och mitt vit/blåa kryddskåp (tänk Redahylla, fast med lådor i vitt/blått porslin, mitt bästa loppisfynd). Jag tror det skulle få rummet att kännas ännu roligare att komma in i.

 • Mia
  Mia 11 september, 2015 at 10:47

  Ååh jag önskar mej den fina concrete wall! Efter flytten från Paris till Stockholm för snart ett år sen saknar jag ofta min gamla stad och en av de saker jag saknar mest är Paris underbara arkitektur och de gamla slitna fasaderna som ger Paris sin alldeles speciella stil. Nu bor vi med havet som närmsta granne vilket är helt fantastiskt men i mindre fantastiska väggar från fyrtiotalet och vad hade varit finare än att tapetsera en bit av vårt vardagsrum i betong så att vi kan ta hem en liten del av Paris råa charm till vårt favoritrum högst upp på berget<3

 • Ingela Pettersson
  Ingela Pettersson 12 september, 2015 at 11:44

  Min hästtokiga dotter, är på landet varje lov och hon ska få inreda ett vindsrum och då vill hon ju såklart ha en hästtapet från Mr Perswall! Hon skulle vilja ha tapeten ‘Nice thoroughb’ med fyra hästar ovanför en stalldörr.
  Vi ska inreda rummet som ett stall.För hon vill ha känslan att vara i ett stall även fast hon inte rider.

 • Angelica
  Angelica 12 september, 2015 at 15:40

  Hej. Fin tävling och fina tapeter att välja bland .Bor i en 74 tals villa och när vi flyttade in fick det vara snabbt och enkelt vita väggar. Personligt har jag alltid velat ha tapet eller färg på mitt kontors hobby rum. Jag önskar mig tapeten Hollywood Artikelnummer P160301-4 collection nostalgic. Varför? Då jag mår inte så bra sedan 2 år tillbaka, när jag skulle se den här tapeten med den enkla budskapet Cest la vie på franska(favorit Språk) och en bild av en vacker kvinna hjälpa mig varje dag acceptera livet som det är med goda och mindre goda sidor. En fin mantra och konst på köpet.
  Hoppas på att vinna.
  Design Tess Jacobson

 • Camilla Edfalk Almgren
  Camilla Edfalk Almgren 12 september, 2015 at 21:33

  Skulle älska att titta på tapeten Madame Plantera i mitt sovrum. Rosorna skapar en känsla av värme, kärlek och frihet hos mig. Tänk då att varje dag få vakna och somna med denna känsla i kroppen! Det skulle vara helt underbart!

 • Karina
  Karina 13 september, 2015 at 14:37

  Hej.

  Sovrum är det rum jag önskar vinna tapet till… Skulle vilja ha ett rum som känns lugnt och vilsamt.

  Alla möbler står idag utmed väggarna, sängen och den platsbygda sänggaveln står på sin plats. I rummet finns två omaka pinnstolar (köpt på loppis) som ska användas till sängbord med möjlighet att hänga av sig kläder på. I hörnet står en stor loppad gammal margarinlåda i trä som ska få ben och fungera som förvaring av bland annat prydnadskuddar och plädar på natten. I lådan finns idag 4 mindre tavlor som ska sättas upp. I ett litet utrymme, under snedtak står lillans spjälsäng. Prydnadskuddar och en pälsig pläd ligger och väntar på att pryda sängen. I övrigt inte så mycket mer. Vill hålla ett enkelt intryck i rummet…

  Tapeten jag skulle vilja ha är aerial view. Bruna och turkosa nyanser ihop är mina favoriter!!

 • Victoria
  Victoria 13 september, 2015 at 16:17

  Vi är nyinflyttade med våra två småttingar i ett hus byggt 75. Huset i sig är en ganska fyrkantig historia med lite skokartongskänsla. Men vi vill göra det till vårt på vårt vis och med hjälp av fina tapeter så kommer det bli bra. Jag är från Gotland och gillar det karga och material som berättar sin egna historia. Fastnade för tapeten med den fina dörren som heter Open your heart. Det är precis vad vi ska göra för vårt nya hus som ska bli vårt hem.

 • Carola Eriksson
  Carola Eriksson 13 september, 2015 at 22:45

  Med både många och långa arbetsdagar, vill jag skapa en härlig oas i vårt vardagsrum. Tapeten NY See känns helt rätt med både motiv och turkosa kulörer. Rummet inreder jag med en mix av gammalt & nytt… nytt grått ekgolv, vita gamla dubbeldörrar, ett fönster med 9 rutor placeras mellan vardagsrum och hall. Gamla koffertar på hög, vita hissgardiner i fönster och mysiga kuddar & filtar i soffan. Ett matbord av golvplank som grålaserats tillsammans med svarta klädda stolar.

  När vi efter arbetsdagarnas slut slänger oss i soffan med tända ljus och en brasa i öppna spisen, kan vi drömma oss bort till NY City. När vardagsrumsrenoveringen är färdig vore det helt underbart med en avkopplande dag på Yasuragi.

 • Madeleine B Sundelin
  Madeleine B Sundelin 14 september, 2015 at 19:39

  Till vår sons rum skulle jag vilja ha tapeten Grafitti city, för han drömmer om ett city motiv i sitt ungdoms rum (nu när han inte längre är en liten kille utan snart är 10 år). Tänkte att färgvalet i stort skulle vara grått, svart, vitt och lite rött för att mjuka upp det hela lite. Inredningen kommer att bestå av säng, bokhylla och skrivbord. Skulle så gärna vilja överraska honom med detta till jul…

Comments are closed here.

Translate »