POSTCARD FRÅN CHAMPAGNE

 

 

Vi har rört oss från Piemonte och genom bergen till Frankrikes östra vindistrikt. Det är så otroligt vackert här. Det är nästan för bra för att vara sant, att vi fått ett rum i tornet på detta lilla nyrestaurerade slott mitt i Champagnes landsbygd, ett underbart boende, och ett litet tips till dig att lägga på minnet om du någon gång ska hit! Det finns för övrigt en massa ljuvliga små slott att bo på i de här områdena. 

De vackra husen, charmiga förfallet och blomsterprakten njuter jag av av i stunden, och vi besöker vingården Chateau de Pommard i Bourgogne.  Går på vinprovning kl 11 på morgonen när tänderna fortfarande är nyborstade. En härligt dekadent känsla faktiskt. Och jag dricker champagne. Och äter ost! Som bara den, och V skrattar åt att jeansen jag har med mig bara går att knäppa om jag håller in magen och tar i som sjutton. Bland flaskorna får vi ett par favoriter och vi fyller det pyttelilla utrymme som vi har kvar i bagaget. 

Nu är det inte många stopp innan vi är tillbaka i Göteborg igen. Bara Amsterdam kvar och jag ser fram emot wåfflorna och de vackra kanalerna! Och jag tar jättegärna emot tips på vad vi borde se eller göra!


No Comment

Comments are closed here.

Translate »