KVÄLL I KØTTBYEN

Köttbyn är ett skönt område att hänga på i Köpenhamn. Jag gillar de råa, opretentiösa fast samtidigt förvånansvärt högkvalitativa ställena där.

Vi smurrade runt där igår, fast allt började med en Pakistansk middag och Mango Lassi i Westmarket, den helt nyöppnade matmarknaden som ligger på Vesterbrogade. (Tips!) Den pakistanska  Zahida har redan fått rykte om att vara något i särklass och jag håller med, det var kanske den godaste curry jag ätit någonsin! (Mer Tips.)

Vi cyklade sedan till Fiskebaren och njöt av solens sista strålar där vi satt i djupa solstolar. Ett glas krispigt vitt vin, så som jag gillar det och mina solglasögon med sitt sköna ljus.

Vi ledde cyklarna vidare och hamnade här, vid restaurangen Spisehuset. Och längst upp i hörnet upptäckte vi den hemliga lilla jazzspelningen som skulle dra igång. V är galen i jazz så vi dröjer oss kvar, lyssnar på saxofonisten och dricker den kalla och goda ölen.

Och så hade vi hunnit bli hungriga igen! Pizzorna på Mother är supergoda, och Paté Paté är härligt men ikväll blev det högrevsburgare och sötpotatisfries på Burgerjoint,. V tar en öl och jag en gräddig jordgubbsmilkshake till. Så himla gott!


No Comment

Comments are closed here.

Translate »