STOCKHOLM

På söndag bär det iväg till Stockholm och Inredningsveckan som gör att staden sjuder av roliga pressinvigningar och aktiviteter. 

Anna och jag har bokat in några events men kommer såklart också att klämma in kaffe på mysiga kaféer och långa vinluncher. Sådan är planen!

Jag har dessutom bokat in en ledig dag innan jag åker hem, och då ska jag strosa i staden och bara låta den inspirera. Har du en idé på vad jag inte bör missa så får du jättegärna tipsa i kommentarsfältet. Tack! Det här är vad jag själv är väldigt nyfiken på:

Det lyxiga hotellet Ett hem är utan överdrift alltid fullbokat när jag planerar in en resa till Stockholm. Så är det även denna gång. Men någon gång ska det bli av.. 

Succén Pom & Flora i Stockholm har fått syskon och öppnat sitt andra café. Närmare bestämt på Odengatan 39 i Vasastan. Frukosten de serverar är vansinnigt god, det blev jag varse under ett besök i somras. De serverar bland annat grillad toast med banan och nutella och olika yoghurtbowls med rostade frön och bär som är galet goda.

Hör upp Göteborgs kaffemakare och caféägare, kan inte någon av er skapa ett liknande koncept? Jag vet att både jag och mina vänner skulle hänga på låset varje dag. 

När inredningsbutiken Perspective Studio öppnade på St: Eriksplan blev jag omedelbart intresserad och skrev om dem här. Perspective studio drivs av Robin Klang och Ejub Bicic. Jag älskar hur de mixar hårda och mjuka material och former och jag har blivit vansinnigt förtjust i deras soffbord i spegelglas. Funderar på att köpa en sådan till vårt vardagsrum. 

Det relativt nyöppnade bageriet Robin Delselius står också på listan att besöka. Det är ju ingen hemlighet att jag är omåttligt förtjust i hantverksbagerier, jag har ju själv tidigare arbetat på ett. För att vara ett bageri så ska inredningen på Robin Delselius vara genomtänkt utöver det vanliga. Bakom den står duktiga Mari Strenghelm

Restaurangen som alla verkar prata om just nu, Agrikultur hade jag gärna besökt. Lokalt producerade säsongsråvaror som komponeras samman till en helt ny meny varje kväll.

Fanny Ekstrand

Fanny Ekstrand

Christoffers blommor tänker jag gå förbi innan jag tar tåget tillbaka. Vore drömmen att få med mig en vacker magnoliakvist hem. Tipstack till Linnea Svan, som påminde mig om denna vackra blomsterbutik.

 


No Comment

 • Ulrika
  Ulrika 1 februari, 2017 at 11:04

  Ja, missa inte Christoffers senaste blomsterbutik som ligger i samma lokal som nya Dusty Deco som öppnar denna vecka om jag förstått det hela rätt, på Brahegatan!

  • ELIN LANNSJÖ
   ELIN LANNSJÖ 1 februari, 2017 at 11:59

   Tusen tack för tipset Ulrika, visste inte att Dusty Deco öppnar i nya lokaler, spännande det ska jag absolut isf kika in! /Elin

Comments are closed here.

Translate »