MOULES-KVÄLLEN

 

 

 

Tjejerna i mitt gäng och jag älskar Moules Frites. Alltså tänk dig själv! Perfekt frasiga varma pommes, nyslagen aioli, läckra musslor i en mustig och lätt gräddig buljong och ett glas bubblande champange till det. Något av det godaste vi vet! Vi har faktiskt finkammat stan på de smarrigaste, besökt både Bon, Ma Cuicine, Bistro Rustik, Brasserie Lipp och Norda Bar. (Har du tips på ställen som vi missat och borde testa?) Tyvärr är det i alla fall fortfarande ingen som slår Köpenhamns restaurang Pastis egna variant på Moules Frites- som är den godaste jag vet. Ett besök där är ett måste för mig varje gång jag är i stan. 

Häromdagen hade vi tjejkväll. En anledning att klä upp oss, fira in semestern, och njuta av Moules på Levantine. Det blåste som tusan, menyer flög av borden och folk höll fast sina glas. Så vi bestämde oss för ett bord inomhus istället.

Förutom musslorna beställde vi även lite annat gott. Chevre Chaud och någon sorts friterad padron landade också vid vårt bord. 

Jag vet! Bilder med mobilkamera, inomhus, på restaurang OCH på mat – kan man bara inte lyckas med. Men typ så här såg det ut. Fast godare. Champange, vin och lite senare cyklade vi vidare till Tredje Långgatan. Att förresten cykla på sommaren i stan, susa från ställe till ställe är så himla härligt! Staden känns nära och man känner sig härligt fri. På vinbaren Olsons Vin var det skön stämning och vi avrundade kvällen där. Bästa tjejerna och bästa sommarkvällen! 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »