TOSO X SCAN = GÅRDSMIDDAG

Igår var jag på sommarens kanske skönaste matupplevelse. Min asiatiska favoritrestaurang i Göteborg, TOSO, höll tillsammans med Scan en tillfällig restaurang, en gårdsmiddag i en vacker gammal lada mitt ute på landet utanför stan. 

Faktiskt en helt surrealistisk känsla att flytta välbekanta restaurang TOSOs tunga, urbana klubbkänsla till stilla och vackert gröna vyer, beteshagar och hö. 

Doften av ladugård, bordet dukat med utsikt över betesmarkerna, en dj som spelade tunga beats och asiatiska smaker på det-  den totala krocken var helt underbar! Jag älskar sådant här.

Köket serverade rätter i form av en avsmakningsmeny på löpande band under ledning av Stefan Karlsson som var på plats i köket. 

Flera av rätterna som serverades är stående favoriter när jag besöker Toso i stan, som råbiffen och de krispiga räkorna, men denna gång smakade allt ännu mer på något vis. En speciell känsla när maten tas tillbaka till sitt ursprung – det fantastiska köttet kom nämligen direkt från gården.

Scan håller gårdsmiddag på fyra platser runt om i Sverige denna sommar, och de har två samarbeten kvar. Ett med Holy Smoke BBQ i Malmö och ett med Johannes Kök i Linköping. Nyfiken och matglad som jag är så önskar jag faktiskt att jag hade kunnat uppleva dessa middagar också.

När mörkret sänkt sig vände vi hemåt Göteborg igen. Helgens Pride-festival hängde i luften, en härlig känsla som gjorde att vi dröjde oss kvar i stan en stund. Jag och Victor svängde förbi Barabicu. En galopp, lite tv-spel och sedan cyklade vi sakta hem. 

 

Alla bilder utan 2, 7, 8, 9 är mina egna. 


No Comment

  • Viktoria
    Viktoria 11 juni, 2017 at 17:12

    Snyggt inlägg! Hela bloggen förresten.

Comments are closed here.

Translate »