STOCKHOLM L’ AMOUR

Stockholm har så otroligt mycket att erbjuda och det blir jag påmind om varje gång jag kommer dit. Mina “vill besöka”-pins på Google mapkartan över Stockholms innerstad hopar sig och denna gång hade jag ett dygn på mig att snurra runt i staden och bocka av. Här är några godbitar som jag hann med. 

Hotellfrukosten på Berns var perfekta början på dagen. Man kan inte tycka annat när det finns amerikanska pannkakor, små croissanter och exotisk frukt uppdukat på frukostbordet.

Som jag redan nämnt i ett tidigare inlägg så besökte jag ju butiken Perspective Studio. Inredningen där går åt Wabi sabi, en stil som jag är väldigt förtjust i. Butiken ligger i Vasastan, och om du ändå är i området så måste du passa på att ta en frukost på nyöppnade systercaféet Pom & Flora som ligger här, eller passa på att sätta tänderna i Artisans läckra surdegspizzor! 

Robin Delselius drack jag kaffe, åt en smarrig semla och njöt av känslan i caféet. Levande ljus, lugn musik och stilla stämning.

Och när jag ändå var på Södermalm passade jag på kolla in inredningsbutikerna Tambur, Historiska Hem och Herr Judit Brandstationen.

Jag passerade småsköna Carousel.

Och så kikade jag in hos Christoffers Blommor  (som finns på flera adresser i stan) i förhoppningen om att komma över en rejäl Magnoliakvist. I blomsteraffärer som sådana här kan jag stanna för evigt. 

MIn runda tog lagom till eftermiddagen mark på Biblioteksgatan där jag åt en dröm till chokladbakelse och drack ett glas champagne på Wienercaféet. Är det semesterkänsla så är det. Jag tittade in på Nordiska Galleriet och vid skymningen landade jag på Story Hotells nya restaurang Ling Long. Där satt jag länge och njöt av goda kinesiska små rätter.

Stockholm tog verkligen hand om mig på bästa sätt. Tror minsann att min kärlek bubblar lite extra just nu för denna stad. Tur att jag snart ska hälsa på igen. 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »