GÖTEBORGS 5 BÄSTA ASIATISKA RESTAURANGER

Pinterest

Pinterest

Det bästa jag vet är att äta på krogen, och särskilt nu i vintertid. De senaste åren har många nya och trendiga restauranger öppnat jag gillar att försöka hålla koll på både dem och stadens mer etablerade såklart. Det asiatiska köket är något av det godaste jag vet, så här listar jag mina 5 absoluta favoriter på Göteborgs asiatiska restaurangshimmel. Mina favoritställen just nu!

Pinterest

Pinterest

 1. TOSO

Toso är ett självklart val till listan. Ett besök där, ger en helhetsupplevelse som aldrig gjort mig besviken. Välsmakande smårätter i dämpad mörk inredning. Den asiatiska råbiffen är to die for, den måste du absolut lägga på minnet och glöm inte att beställa någon av de goda drinkarna! 

Adress: Götaplatsen Kontakt: 031- 787 98 00 

 

2. FEE FI FO FUM

Ett av stadens få renodlade ramenställen. I en liten undangömd lokal slurpas det japanska nudelsoppor och inredningen känns urbant trendig. Sommartid hänger vi på den intilliggande gården och dricker japansk öl i takt med att solen går ner.  

Adress: Rosenlundsgatan 6. Observera öppettiderna då restaurangen håller stängt Mån-Ons. Kontakt: ramenservice@gmail.com

 

3. MOON THAI

Här finner du stadens absolut godaste Pad Thai, om du frågar mig! Vällagade thailändska rätter som serveras i en exotisk och uppfriskande kitschig miljö. Har du inte gjort det tidigare så tycker jag absolut att du ska dyka in i denna opretentiösa och färgglada djungel.

Adress: Kristinelundsgatan 9, Kontakt: 031 – 774 28 28

 

4. MADE IN CHINA

En urbant trendig dim sum restaurang som ligger i Auktionsverkets gamla lokaler på Tredje Långgatan. Made In China serverar inte bara kinesisk mat utan hämtar inspiration från asiens olika kök. Smårätterna tillagas och serveras allteftersom de blir klara i köket. På helgerna hänger vi dessutom gärna i baren då olika dj:s gästspelar och baren fylls av glada och törstiga Göteborgare. Adress: Tredje Långgatan 9, Kontakt: 031- 309 52 10

 

5. HOZE

Denna hyllade japansk-svenska- fusionrestaurang ligger diskret placerad i en källarlokal i Västra centrum. På HOZE ges kocken full frihet att bjuda på en kulinarisk upplevelse, tillagade med de absolut bästa ingredienserna för årstiden. Denna lilla restaurang med endast 6 sittplatser bjuder på en gastronomisk smakupplevelse och en tretimmarsuppvisning som bidragit till en av mina absolut bästa matminnen här i Göteborg. Vill du ha en plats på denna omåttligt populära restaurang så bör du vara minst ett par månader i förväg med din bokning.

Adress: Stigbergsliden 17 Kontakt: http://hozerestaurant.com 

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »