Nääs fabriker

I fredags åkte vi hit, mitt tjejgäng och jag. Till det gamla textilfabriksområdet i Tollered och fantastiskt vackra Nääs Fabriker, som inte bara är hotellverksamhet utan även kontor och butiker i en vacker miljö vid sjön Sävelången. 

Nääs fabriker har den senaste tiden genomgått en förvandling som bidragit till nya hotellrum, ett badhus med varma utomhuspooler och bastu nere vid sjön och tillskott av nya butiker och kontorsplatser. Och detta var vår intima lilla grupp väldigt hedrade av att få fira tillsammans med dem.

Jag har några utrymmen som jag alldeles särskilt fastnade för. Här är en del av fabrikens kontorslokaler och jag älskar hur omsorgsfullt man lyft fram byggnadens historia genom att blästra fram de bakomliggande tegelväggarna och synliggjort de bärande konstruktionerna. Just denna yta är tänkt till co-workingdär man som medlem sitter vid en för dagen ledig arbetsplats och får tillgång till en kreativ miljö, sociala ytor och även hotellets gym och badhus. Väldigt trevligt om jag får säga det själv!

Och den här butiken, Hugos Handel & Kök måste jag tipsa om! En pärla, om du som jag, älskar fantastiska ostar, hemmakokad marmelad och goda säsongsbetonade soppor och röror. Mycket gott fick följa med hem i våra påsar. Jag köpte olika hårdostar och Emelie stoppade en hel camembert i påsen. Osten hanterade hon kvällen efter på det sätt som vi i tjejgänget gör med camembert-ostar ibland –  hon grillade den i ugnen ihop med en skvätt Sauvignon blanc och en nedtryckt vitlöksklyfta. Och sedan var det bara att skopa upp härligheten med bröd. Så enkelt, och det finns inget godare!

Anna och jag fastnade framför ett skuggspel på väggen. Anna var förresten något helt översnygg i sin grönblommiga klänning med svarta mockapumps till. Och pricken över i:et var hennes lurviga tobaksfärgade väska som jag gick och smygklämde på. 

Vi fick ta ett kik på de olika hotellrums-koncepten, och det här rummet var en av de härligaste. Alltså rymden upp till taket, och fönstren med utsikten över sjön. Oslagbart.  

Innan middagen tog vi del av solnedgången med denna vy, nerkrupna i en rykande varm utomhuspool och med ett glas bubbel i varje hand. Allt var perfekt. Och när solen dykt ner bakom trädtopparna, blev det ett uppfriskande dopp i sjön innan vi landade en stund i bastu och pool igen. 

 

Tack Nääs Fabriker och Jessica på PR Production för att ni tog hand om oss på ett så fint sätt, vilket underbart dygn vi fick tillsammans med er. 

*De fina bildena har jag fått låna av fotograf Annie Hyrefeldt. 


02 Comments

Leave your comment

Leave your comment

Translate »