FATIMA / RESTAURANG GÖTEBORG

Som ni vet så tipsar jag ju ofta och gärna om mina favoritrestauranger och barer, både bland nykomlingarna och stadens mer etablerade. Maten och restaurangsköket är ju såklart väldigt viktig för att få åka upp på min topplista, men inredningen och miljön, om det känns schysst, snyggt och mysigt spelar nästan lika stor roll. Coola och trendiga ställen i all ära, men idag är mitt tips ganska långt ifrån det. Förvänta dig istället hjärta, rustikt och hemlagat. 

Ibland snubblar jag över ett sånt där litet guldkorn som jag helst vill behålla för mig själv. Just för att det är litet, undangömt och jag blir rädd att den magiska känslan kommer försvinna om ordet börjar spridas och folk rusar dit. 

Just så känner jag med denna restaurang. En liten skylt signalerar att här finns Fatima. Sedan får du leta dig in genom den ruffiga bakgården och öppna den tunga metalldörren som leder rakt in i ett litet rum.

Några få bord står uppställda utmed en gammal tegelvägg och ljuvliga kryddiga dofter letar sig ut från köket. Där står Nadja vid grytorna och lagar mustig Tagines och annan kryddig marockansk mat enligt gamla familjerecept. Rustik comfort food utan krusiduller, jag älskar det.  

Matbilder gör sig sällan rättvisa, men så här så min lunch ut häromdagen. En vansinnigt god lamm Tagines fick det bli. Fatima hittar du på Oskarsgatan 4, nära Masthuggstorget här i Göteborg. 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »