Bröllopsfotograf / Sisters in Law

Varje år fotograferar jag cirka 20 bröllop, de flesta i Sverige men även utomlands. Jag är en sucker for love och formatet passar min utåtriktade personlighet som handen i handsken. En amerikans fotograf som jag assisterade i New York för flera år sedan sa att om man kan fotografera bröllop bra kan man fotografera nästan allt. Det ligger något i det han säger. På ett bröllop fotograferar du både dokumentärt och arrangerat, allt från små detaljer, inredning till landskapsbilder och ofta i ett ljus som du vanligtvis skulle undvika. Det är ett dynamiskt event och du får oftast en chans att sätta vissa bilder. Dina modeller är i regel ovana framför kameran och det är ditt jobb att få de att slappna av och tycka det är roligt. Som bröllopsfotograf måste du vara kvicktänkt och socialt kompetent. Du måste vara uthållig då heldagsfotografering innebär en 13-14 h lång arbetsdag utan direkta pauser. Det som främst driver mig att fotografera bröllop är det genuina mötet med människor, att få komma de nära och vara med på en dag som är en never ending kärleksfest.

Bröllopsfotografi idag är inte vad det var för 10-15 år sedan. Det har skett en stor utveckling inom branschen. Kvalitén och hantverket är på en hög nivå. Människor har ett större intresse för bilder och är måna om att hitta en fotograf som passar deras stil. Det är fortfarande inte lika coolt att säga att du är bröllopsfotograf som t.ex. modefotograf men det är inget jag bryr mig om. Det ger mig mer att bilderna jag tar betyder mycket för några människor och att de fångar något äkta.

Nästa år har jag bara fem bröllop bokade då jag som ensamstående kommer ha svårt att fotografera fler. Det har varit svårt att tacka nej till förfrågningarna som trillat in på mailen, under 10 år har jag fyllt mina somrar med bröllop. Men det känns också fint att jag tackar nej av den anledningen att jag kommer ha fullt upp med att bara vara mamma.

Förra veckan blev ett av sommarens härliga bröllop publicerat på den fantastiska bröllopsbloggen Sisters in Law. I detta blogginlägg ser ni några bilder från bröllopet och om ni är nyfikna kan ni ser fler och även läsa brudparets egna berättelse genom att klicka dig vidare här: Johnny+Mathilda

När jag fotografera bröllop kallar jag mig för det lite kitschiga namnet Turturduva. Jag har en egen hemsida för just bröllop och loveshoots som du hittar här: turturduva.se


1 Comment

  • Mia Anderberg
    Mia Anderberg 7 december, 2018 at 12:58

    Så vackert Isabell!

Comments are closed here.

Translate »