DRÖMMER OM

Denna vecka har jag inte hunnit samla på mig nog med inspiration till att skriva ett SUNDAY HIGHLIGHT-inlägg. Däremot bjuder jag på en liten lista jag knåpat ihop om vad jag drömmer om just nu. Här kommer den!

Mina trädgårdsredskap på kolonin blir bara rostigare och rostigare. Förra året tvingades jag att slänga en räfsa och två spadar. Maskrosplockaren slarvade jag bort förra veckan och min sekatör är helt slut. Så jag drömmer om att få fylla på med vackra och hållbara redskap från anrika brittiska Josef Bentley. Jag har sett att redskapen sålt slut på många håll i olika Svenska webshops men de kan fortfarande gå att lägga vantarna på här och här.  

När vi ändå är inne på trädgård så drömmer jag om att fylla rabatterna till brädden av vackra perenner denna säsong. Perenner för att de är hållbara i en trädgård, då de återkommer år efter år och för att många av perennsorterna är gamla och härdade mormorssorter som är mina absoluta favoriter. Av någon anledning har det blivit flera hörn på kolonin som fallit i glömska och innan kirskålen fullständigt invaderar dem skulle jag vilja plantera rejäla buskar av lavendel, storblommande korallfärgade pioner, höstanemoner och massor av pionvallmo mee svartlila blommor.

 

 

Jag drömmer om denna väska från Göteborgsbaserade Ann Louise Landelius. Handgjord i mjukt skinn, ena sidan är puderrosa och den andra svart. Och kedjan, den är i mässing. Så otroligt snyggt! 

Faye Too Good gör spännande och coola kollektioner och denna limited edition skulpurala dagbädd-liknande möbel är inget undantag. Vill ha den i vårt sovrum!  

Häromdagen stod regnet som spö i backen, och jag blev blöt som en dränkt katt den lilla vägen bort till caféet där jag skulle möta vännerna på lunch. Hos Fanny blev jag påmind om denna fina regnrock från Stutterheim , handgjord i gummi och i olika fina färger. Jag skulle definitivt behöva en sådan just nu.

 

Till sist drömmer jag om nya köksstolar till lägenheten. Jag har inte riktigt bestämt mig men jag är lite sugen på någon 60-talsmodell med ram i krom och kanske en dyna i skinn. Tror det skulle bli himla fint ihop med all kalksten i köket. Klassikern PK 12 av Poul Kaerholm hade varit helt magiska här hemma. I´ll keep on dreaming!

 

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »