STOCKHOLM OCH NORDSJÖ

I tisdags morse flög jag och Fanny till Stockholm. Vi checkade in på nyöppnade Haymarket by Scandic som ligger mitt på Hötorget och som jag varit hemskt nyfiken på.

Hotellet är inrett i vad de kallar 20-tals elegans. En härligt kitschig art deco-stil mixat med lite Miami-vibe. Marmor och mässing som möter rosa pasteller, djuprött, mönstermixar och dova draperier i krossad sammet. 

Efter att vi lämnat våra väskor på rummet begav vi oss ut på stan för att äta lunch. 

Vi tittade in på Boquerian  och EAT som båda ligger i Moodgallerian men valde sedan italienska Taverna Brillo för vi var båda himla sugna på deras välkända löjromspizza som vi beställde in,tillsammans  med en underbart god friterad bläckfisk

Sedan blev det kaffe på maten innan vi fick bråttom till hotellet och det inbokade eventet anordnat av Nordsjö Sverige. Designchef Per Nimér presenterade företagets trendrapport för kommande året och avslöjade 2017 års kulör, nämligen Denim Drift som är en vacker, behaglig och oerhört användbar blågrå kulör. Blått, som för övrigt spås bli en av de stora trenderna för kommande året. Här kan du läsa mer om Denim Drift

Vi tog sedan taxin till trendspaningen med ELLE. En inspirerande kväll som bjöd på trender inom mode, inredning och skönhet, mingel, mat och dryck.

Nöjd och trött av alla intryck tog jag sedan taxin till hotellet och smet över till Prime Burger. En stor saftig cheeseburgare, sweet potatoes fries med tryffeldipp och en jordgubbsshake följde med i den varma påsen till hotellrummet. Där kröp jag upp i sängen, åt direkt ur papperspåsen medan jag tittade ut på siluetterna av Stockholms vackra takåsar genom fönstret.

Den enklaste av middagar men hela stunden kändes hemskt lyxig på något vis. 

Morgonen därpå åt vi hotellfrukost, jag älskar hotellfrukostar! Och sedan var det dax att ta flyget hem till Göteborg igen.  

Tack Nordsjö Sverige och ELLE för det härliga och intressanta dygnet med er! 


1 Comment

  • Patrik at Brass&Gold
    Patrik at Brass&Gold 27 september, 2016 at 16:26

    Så härligt det ser ut och Haymarket är så vackert!

Comments are closed here.

Translate »