BLOMMIG VECKA

Denna vecka har fått våren att närma sig med stormsteg. Solen som värmt, törstande göteborgare som värmt upp sig i små soliga hörn och ett flertal events i blommornas tecken.  

I onsdags var vi ett gäng härliga tjejer som blev bjudna på frukost på Blomrum. Linda som driver blomsterbutiken berättade att de i vår inspireras särskilt av fransk stil när det kommer till buketter och blommor. Det låter riktigt härligt tycker jag!

Efter kaffe och lite mingel fick vi binda härliga buketter att ta med hem. Toner av puderrosa och cerisea anemoner som jag blandade upp med stiliga franska tulpaner i vitt och orange.  

I torsdags var det dax för ännu ett härligt evenemang. Förmiddagsdiset dröjde kvar när jag rörde mig mot Botaniska. Jag mötte upp Nanna, Lotta, Martin, Lisa-Marie och Emma precis utanför och vi traskade in och pratade vårblommor och särskilt om Svernskarnas stora kärlek till tulpanen en stund.

Jag band en egen bukett att ta med hem och pratade ikapp med Johanna och Kristin som var på plats och höll i blomsteraktiviteterna ihop med Blomsterfrämjandet.

Och innan jag lämnade för att åka till keramikverkstaden en stund passade jag på att kolla in Botaniskas nya utställning Vild Vår som visar en mångfald av krokus och olika pärlhyaciter.

Och vet du vad? Inför våren har trädgårdsmästarna i Botaniska satt över 200 000! vårblommande lökar.  Ett besök i trädgården  under senare perioden av mars och hela april när alla blommar står i full blom får vi alltså verkligen inte missa. 

 

Helt underbart. Efter denna vecka har jag vårkänslor i hela kroppen och härliga blombuketter i vartenda rum.


No Comment

Comments are closed here.

Translate »