Sju månader idag

Vi befinner oss mitt i sommaren och det är underbart med värme och sol. Jag går långa promenader varje dag med böcker och podcasts i hörlurarna. Dessa stunderna är viktig för mig då jag känner att jag lär mig nya ting och med det utvecklas. Varje fredag är lite extra speciell då Rachel (Yoga girl) släpper ett avsnitt. Min syster Ulrika tipsade om hennes pod när jag fortfarande var gravid. Syrran trodde det skulle vara intressant för mig då det första avsnittet handlar om när Rachel föder sin dotter. Lea Luna är idag mer än två år gammal och det har varit intressant att lyssna på Rachels resa. Jag uppskattar hennes ärlighet och hur sårbar hon kan visa sig. Det är någon jag själv känner är svårt ibland. En del av mig vill skriva och visa allt som sker men en annan del har Ossie i åtanke och vad som är bäst för honom. Ni som följt mig vet att jag skaffat Ossie själv men det finns självklart en pappa. Den relationen har jag valt att inte skriva om här men den har och är präglad av ambivalens. Emellanåt har det varit smärtsamt och där vi landat idag, att inte ha kontakt känns på många sätt bäst.

Det är många som säger till mig att de är imponerade av min energi och hur bra jag klara allt själv som ensamstående. Sanningen är att jag inte vet någon annan verklighet. Jag kan bara ana hur det skulle kunna vara när jag ser de omkring mig som lever i tvåsamhet med ett litet barn. Jag ser att det kan vara vackert och krävande för relationen på samma gång. Det viktiga tycker jag är att komma ihåg att vara snäll mot sig själv. Jag gör så gott jag kan och det är tillräckligt. Det finns en frihet att kunna ta alla beslut själv. Jag väljer att lägga mer fokus på det jag fått än det jag inte har och på vad jag vill bjuda in i framtiden. Jag tror starkt på att vi inte alltid kan styra det som händer oss men vi kan styra hur det påverkar oss. Det är viktigt att kunna förstå sig på de känslor som uppstår och kunna möta dessa på bästa sätt. Som mamma till en pojke ser jag det som extra viktigt, den rådande mansnormen är skadlig för alla. Beyonce sa det så fint i Vouge förra året när hon pratade om sin son.

“I want him to know that he can be strong and brave but that he can also be sensitive and kind. I want my son to have a high emotional IQ where he is free to be caring, truthful, and honest. It’s everything a woman wants in a man, and yet we don’t teach it to our boys. I hope to teach my son not to fall victim to what the internet says he should be or how he should love. I want to create better representations for him so he is allowed to reach his full potential as a man, and to teach him that the real magic he possesses in the world is the power to affirm his own existence.”

Idag blev Ossian sju månader och jag tog dessa bilderna på honom i Pildammsparken och här hemma. Lägg märke till den inspirerande kvinnan han har på sin body. Kameran jag använde är Canon 5D Mark 3 och objektivet är Canons 50 mm 1,4

 

 


1 Comment

  • Emma
    Emma 28 juli, 2019 at 09:28

    Fint! Den där tröjan. Med Frida. Vart har du köpt den?

Comments are closed here.

Translate »