INNAN JAG SOMNAR

 

Dagarna försvinner snabbt förbi. Det är svårt att greppa att om cirka 30 dagar är min pojke här. Jag gör mina sista fotograferingar och levererar bilder på löpande band till kunder. Samtidigt prickar jag av listan jag skapat för vad jag behöver införskaffa till honom och mig. Däremellan försöker jag mentalt förbereda mig på det som komma skall. Jag går på gravidyoga varje vecka och innan jag somnar läser jag en stund. Tre personer i min närhet har delat med sig av böcker de tyckt varit bra förberedelse inför, under och efter förlossningen. Jag slukar vetgirigt all information och funderar mycket på hur det kommer vara för mig. Jag är inte rädd och de få gånger oron smyger sig på mig har jag ett mantra. Min kropp vet hur den ska föda, jag känner tillit till den. Jag ska mentalt följa med på resan och inte motarbeta min kropp. Smärtan är en naturlig och oundviklig del som inte kommer vara för evigt. Jag längtar så efter den stund då de kommer lägga honom på mitt bröst och jag kommer få se in i hans ögon för första gången. Nu är det inte många dagar kvar.

 

Böckerna på bilden:

Föda utan rädsla av Susanna Heli

Bountiful, beautiful, blissful av Gurmukh 

The attachment Parenting book av William Sears, M.D och Martha Sears, R.N.

Ina May’s guide to childbirth

The continuum concept. In search of happiness lost av Jean Liedloff

 


09 Comments

 • Anna S-A
  Anna S-A 20 november, 2018 at 13:32

  Så fint <3

  • Isabell N Wedin
   Isabell N Wedin 21 november, 2018 at 23:28

   Tack Anna för din fina kommentar!

 • Mia Anderberg
  Mia Anderberg 20 november, 2018 at 15:22

  Fina Isabell! Du kommer att vara fantastisk på att föda barn. Det är vi alla. jag läste Gudrun Abascal Att föda.
  Mitt bästa tips är alltid: Kom ihåg att andas bara så går det bra.
  Kramkramkram
  https://www.adlibris.com/se/bok/att-foda-en-barnmorskas-tankar-rad-och-erfarenheter-9789175034638

  • Isabell N Wedin
   Isabell N Wedin 21 november, 2018 at 23:29

   Åh tack Mia! Vilken fin kommentar 🙂 Jag ska kolla upp ditt tips! KRAM

 • Molly
  Molly 20 november, 2018 at 17:13

  Våra kroppar vet verkligen hur de skall föda våra barn…och om det ändå skulle haka upp sig har vi den enorma förmånen att få föda på sjukhus där all hjälp finns att få. Många har inte det och många, många kvinnor och barn dör under förlossningen över världen idag. Smärtan, hur stor den än är, är ändå det lilla, den går som du skriver över och är glömd så fort barnet är fött. En perfekt förlossning är den både mor och barn överlever, så ser jag på saken. I min familj har flera dött när de fött sina barn, ibland har också babyn dött. I mitt andra hemland är mödra- och barnadödligheten hög, så som den var här i fattigdomens dagar. Lita på din kropp i första hand och på sjukvården i andra hand och vila din själ från allt som skrivs om “romantiska förlossningar”. Det är en kamp på liv och död för livets skull. Föd i frid.

  • Isabell N Wedin
   Isabell N Wedin 21 november, 2018 at 23:42

   Hej Molly! Jag beklagar att du har flera i din närhet som dött i samband med att föda barn. Precis som du säger har vi i Sverige i regel bra sjukvård och jag känner mig trygg med den hjälpen jag kommer ha tillgänglig. Det är inte en självklarhet för många kvinnor världen över. Jag är priviligerad att få leva och föda barn i detta landet.
   Jag läser gärna om positiva, romantiska och stärkande förlossningsupplevelser, det läggs allt för mycket fokus på det negativa. Klart oron ska få finnas där bredvid mig på passageraresätet men det får aldrig köra bilen för då blir allt tufft.

 • Caroline
  Caroline 20 november, 2018 at 18:24

  Det finns inget finare än den stunden när sitt barn läggs på bröstet och äntligen få mötas. Ingenting slår detta ögonblick. Njut <3

  • Isabell N Wedin
   Isabell N Wedin 21 november, 2018 at 23:43

   Åh nu längtar jag ännu mer Caroline, tack för din kommentar!

 • Caroline
  Caroline 21 november, 2018 at 11:04

  Jag vill bara skriva några rader som jag hade önskar att någon sagt till mig innan jag blev mamma. Var beredd på att förlossningen inte är över när han är ute, sen ska moderkakan ut, det ska ev sys osv. Piece of cake såklart om man jämför med förlossningen men ändå, värt att veta. Och nätterna de första veckorna innehåller i princip ingen sömn överhuvudtaget. På riktigt.

  Du kommer att vara fantastisk på att föda barn, smärtan går över och snart har du din pojke hos dig! Magisk stund. Stort lycka till!

Comments are closed here.

Translate »