Åre tur o retur

I onsdags mötte jag upp Lina efter jobbet för att ta nattåget upp till Östersund och vara med på ett event som Grandpa tillsammans med Mitsubishi bjudit in till. Vi var sammanlagt 9 st inbjudna influencers/kreatörer; jag, Lina, Anna, Emilia, Linnéa, Mimmi, Ulrika, Elin och Petra. Vilket gäng! Vi delades in i 3 st lag och varje lag fick sin egen Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid att färdas upp till Åre med, under resans gång hade vi 5-kamp uppdelat på ett antal stopp längst vägen. Första stoppet var vid en sjö där vi hade en tävling med 3 stationer, en med pulka-åkning, en med lassokastning och vid den sista skulle vi stapla ved.

Jonas, från Grandpa, demonstrerar hur vedstaplingen skulle gå till. Alltså denna snö, hela tiden, överallt.

Men först laddade vi med kaffe och bullar från Åre-bageriet vid elden, självklart med fina emaljmuggar och termosar från Grandpa.

Efter fika och 3-kamp drog vi vidare till nästa stopp som var vid ännu ett fantastiskt vackert ställe, den här gången huserade vi vid ett vindskydd som låg vid kanten av en fors. Här blev vi serverade en härlig lunch lagad över elden och så fortsatte vår tävling med ytterligare 3 övningar; slå i spik i vedträ med yxa, slå ner flaskor med snöbollar och till sist att starta en eld. Mitt lag vann inte en enda övning men kul hade vi.

Faciliteterna var något kyliga. Jag höll mig.

Återigen, snön! Så fint att träffa Mimma Staaf, hur söt?

Här är Petra och Elin som kollar in instafilmerna från vår pulkaåkning.

Linnéa och Mimmi sitter i snön och har det fint. Linnéa hade jag inte träffat tidigare, hade gärna pratat mer med henne!

Sen blev det ytterligare ett stopp vid ett vattenfall som dagen till ära dock hade fryst till is! Men hur fint? Hur många gånger druttade man på ändan den här dagen? Här har Martin precis dragit med sig Linnéa i fallet men är man klädd som en michelingubbe så ramlar man ju mjukt.

Allt måste så klart dokumenteras med mobiler och kameror och här behöver ingen skämmas för vi är alla samma lika.

Sista stopp och Grand Finale var Åresjön. Här hölls den sista tävlingen där vi skulle köra på isen och, lite otippat, så vann jag denna tävling. Vi avslutade denna aktivitet med en öl och grillad korv som satt fint.

Efter en något kall promenad bort till vårt hotell för natten, Hotell Granen, värmde vi oss framför brasan med champagne och charkbricka. Efteråt var vi alla rosiga om kinderna från brasvärmen och kanske lite av det goda bubblet.

Anna, jag och Lina var i samma lag. Så fint att göra en sån här grej med dem!

Efter välbehövlig dusch och piff så var det dags för vinprovning med Petter och han lärde oss precis allt man behöver veta om nebbiolo-druvan som han vurmar så för.

Och en helt fantastisk 4-rätters middag lagade Christian Hellberg åt oss, vilken tur att han huserade där just denna dag.

Vaknade upp här… en dröm för en som brukar samsas med 2 barn, hund, katter och man i samma säng.

Hade gärna stannat kvar här ett litet tag till men har ju en himla lång väg hem, tar mig en sisådär 9 timmar innan jag kommer hem lagom till fredagsmyset.

Hej då Åre!

SparaSpara


03 Comments

Leave your comment
 • A trip to the north of Sweden
  A trip to the north of Sweden 9 mars, 2018 at 18:05

  […] gick tillbaka i morse. Ett stort tack till Jonas och Martin på Grandpa och alla dessa fina tjejer Mari, Lina, Mimmi, Emilia, Linnea, Ulrika, Elin och Petra som jag har fått chans att träffa och […]

 • Anna Malmberg
  Anna Malmberg 9 mars, 2018 at 18:34

  Så fint raring och så underbart att hänga med dig! Ses snart! <3

 • Ett dygn i Åre | Seventeen doors
  Ett dygn i Åre | Seventeen doors 10 mars, 2018 at 12:09

  […] bilder från dessa fantastiska fotografer/bloggare/influensers; Anna Malmberg, Lina Östling och Mari Strenghielm. Ni måste bara kika in hos var och en av dessa begåvade kvinnor, som skapat så fantastiska inlägg […]

Leave your comment

Translate »