Cabo Verde – tipsigt

Egentligen så är ju detta ett perfekt ställe att åka till om man bara vill göra ingenting. Men om man nu är som jag, som har lite svårt för det där med att göra ingenting, så finns har jag ett par tips. Det bästa med hela semestern var våra långa promenader längst stränderna där vi plockade snäckor och en öl eller två på barerna längst stränderna.

Min fina mamma och mitt resesällskap på den här oförglömliga resan.

På piren i Santa Maria kan man dagligen gå och kolla när fiskarna kommer in med all vacker fisk som de sedan säljer till både privatpersoner och restauranger.

Är man trött på sol och bad så kan åka till Viverio Botanical gardens där en kvinna byggt upp en ekopark med en massa växter och grönska dit lokalbefolkningen kan gå och få gräs under fötterna (finns bara sand, sand, sand annars..) och så finns det alla möjliga djur man kan hälsa på såsom hästar, fåglar, apor, getter, åsnor osv.

Och ett till tips är att på söndagsmorgonen åka in till Santa Maria och gå till kyrkan och titta på när barnen sjunger. Så himla fin upplevelse och man undrar lite över det här med att gå till kyrkan, kanske har vi förlorat en stor social funktion i och med att vi inte gör det längre här hemma. Eller jag iallafall. Jag är ju inte troende mer än att jag tror på ödet och på livet efter detta. Det var så fint att se alla barnen uppklädda och fina och alla känner alla och gemenskapen av att sjunga tillsammans och alltihop var bara så fint. Man blev lite avis.

Den unga och stiliga prästen.

Första barnen på plats.

Kolla inlevelsen när den här flickan sjunger med, så härligt! Så, nu är det dags att återvända till verkligheten och imorgon blir det en rivstart på jobbet. Önskar er en finfin söndag!


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »