Bukovac house

Under en av våra promenader in till byn Cavtat så råkade vi hitta detta fantastiska ställe av en slump. Byn består av en kulle kan man säga, längst ner har man hamnen och sedan går det små, smala gränder upp till toppen och längst dessa har man byggt bostadshus. Ja, alltså för jättelänge sedan så allt är bara fint, fint, fint. Under en av promenaderna såg vi en liten kattunge som vi stannade för och så råkade jag se att det var en liten skylt på grindstolpen utanför och på den stod det att det var ett museum av en konstnärs hem, och det måste man ju bara kolla in. Inte hade jag kunnat ana det vackra därinne dock.

Konstnären Vlaho Bukovac, som levde 1855-1922, bodde och verkade här och han har gått loss på väggar och möbler och målat så hisnande vackert. Och här går jag 100 år senare och blir så himla inspirerad att jag vill åka hem och göra detsamma, är inte det härligt? Kollar glaset i spegeldörrarna, och utsmyckningen av det lilla skåpet.

Musikrummet som gick i varma gammelrosa färger.

Badrummet, hur fin kommod?

Och där hade han, så klart, målat en delfin på väggen.

Ett litet sällskapsrum, både soffan och väggen.. Vill ha.

I ett litet rum fick han feeling och målade påfåglar, varför inte?

Och högst upp i huset stod hans ateljé kvar med staffli och allt, så fint. Dante fick syn på ett gäng katter ute i trädgården så där låg hans fokus.

Och hans målningar då, visst för det tankarna till vår Carl Larsson? Jag ska definitivt kolla upp honom nu när jag är hemma igen och detta är ett av mina bästa tips om man ska till Cavtat och gillar inredning och måleri. Nu är det full rulle här för att hinna jobba undan innan midsommar, och barnens sista dag i skolan är det också!

SparaSpara

SparaSpara


02 Comments

Leave your comment
 • Anna
  Anna 22 juni, 2018 at 09:17

  Så vansinnigt magiskt Mari!!! att du hittade detta, helt underbart! Älskar gamla konstnärsateljéer!!! så inspirerande! ❤❤❤
  puss
  Anna

  • Strenghielm
   Strenghielm 23 juni, 2018 at 08:27

   Ja, visst är det? Så här vill jag bo! Puss, M

Leave your comment

Translate »