Dagarna före dagen

Oj, oj, nu börjar det kännas i kropp och knopp att det vankas julledighet. Njuter av att bara fixa och greja här hemma, hålla på med julpyssel och mysa med tända ljus, julbaka och planera julklappar. I torsdags hade jag och Lina julavslutning och firade med julbord på Mosebacke, sedan quiz på Wirströms pub (så himla kul!!) och så lyxade vi till det med att bo på First Hotel Reisen i gamla stan. Jag fick finaste julklappen som faktiskt lyckats ta sig från Strängnäs till gamla stan och sedan till Dalarö utan att gå sönder. Visst är den fin? Älskar den! Och ungarna bara: – Wooow, va stooor! när de fick se den.

Igår gick vi upp i ett hus som badade i solljus. Jag och barnen lagade chokladkola för att ha med oss som present då vi skulle hem till vänner här på ön på pepparkaksbak. Vi slog in kolan i presentpapper från Granit, det blev lite lagom julfint tycker jag och stoppade sedan i en brun papperspåse och pyntade med brunt band, granris och kotte.

Och granen då, som jag inte vill ha färggranna kulor i.. Jag hittade superfina i papper hos Afro Art härom dagen, älskar fredsduvorna på slinga! Köpte även julkort och stjärnor till fönstren där i samma slags papper.

Ser ni honom bakom pianot? Killen som är bossen här hemma, Herr Frithjof.

Här är en blivande julstjärna, jag ska visa er hur den blev sen när den kommit upp i fönstret. Tror det får bli inne i biblioteket där granen står.

Och en matchande slinga, kanske den får hänga i taket därinne?

Älskar när man tagit en bild på barnen och sen upptäcker man,  som här, att hon med stort H, bara har en strumpa på sig som dessutom är ihopskrynklad som en korv. Så gulligt. Hon har dessutom dekorerat håret med klistermärken men de syns inte på bilden. Jo, och det där pepparkaksbaket vi var på igår tillsammans med Junos bästisar Judith och Julia, det får ni se en annan dag. Önskar en en härlig tredje advent kära ni!

Spara


03 Comments

Leave your comment
 • Ooops och Pow - i samarbete med Blaou
  Ooops och Pow - i samarbete med Blaou 18 december, 2017 at 09:50

  […] lilla örat som sticker fram där. Små detaljer som en upptäcker så här i efterhand, precis som Mari skriver här. Älskar […]

 • http://LisaMariesvarld.blogg.se
  http://LisaMariesvarld.blogg.se 18 december, 2017 at 17:43

  Vilket fantastiskt vackert julpynt, speciellt girlangen! Skulle alltbra gärna norpa en själv men det får nog blir till nästa jul, innan dess hinner jag nog inte få leverans. Er gran är iaf supervacker!

 • Babes in Boyland
  Babes in Boyland 21 december, 2017 at 14:05

  Så fina bilder!! Och stjärnan. <3 Ska bli spännande och se hur den blev. Kram!

Leave your comment

Translate »